Foto: F64

Latvijas labākā garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka pirmdien izcīnīja augsto ceturto vietu prestižajā Bostonas maratonā.

Prokopčuka finišu sasniedza pēc divām stundām, 32 minūtēm un 28 sekundēm, bet no uzvarētājas - etiopietes Atsedes Baisas - Latvijas pārstāve atpalika par trim minūtēm un deviņām sekundēm.

Lai arī distances sākumā Prokopčuka mazliet atpalika no līderēm, skrējiena laikā viņa nezaudēja uzņemto tempu, kas noslēgumā viņai ļāva atrasties pirmajā desmitniekā. Pēdējos kilometros skrējēja spēja apsteigt vairākas konkurentes un izcīnīt ceturto vietu.

Tikmēr otro vietu Bostonas maratonā izcīnīja vēl viena Etiopijas skrējēja Tirfi Cegaje, kura uzvarētājai zaudēja nepilnu minūti, bet trešā bija Džoise Čepkirui no Kenijas. Prokopčuka no goda pjedestāla atpalika par vienu minūti un 38 sekundēm.

Arī iepriekš Prokopčuka Bostonas maratonā startējusi veiksmīgi. Viņa 2006. un 2007. gadā izcīnīja otro vietu, bet 2004. un 2008. gadā ierindojās ceturtajā pozīcijā.

Pašlaik 39 gadus vecā Prokopčuka pēdējo reizi maratonu skrēja pērn novembrī, kad viņa bija astotā Ņujorkā.

Tikmēr vīriešu sacensībās maratonā arī uzvarēja Etiopijas pārstāvis, jo kā pirmais finiša līniju šķērsoja Lemi Heils, kurš finišēja pēc divām stundām, 12 minūtēm un 44 sekundēm. Otrais bija pagājušā gada uzvarētājs etiopietis Lelisa Desisa, uzvarētājam zaudējot 47 sekundes, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās vēl viens Etiopijas pārstāvis Jemane Adane Cegajs.

Kā zināms, pirms trim gadiem pie Bostonas maratona finiša līnijas notika divi sprādzieni, kuros tika nogalināti trīs cilvēki - divas jaunas sievietes un astoņgadīgs puika - un vēl 264 cilvēki tika ievainoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!