Foto: AP/Scanpix

Latvijas vadošā garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka sestdien Liepājā Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) kausa izcīņas otrā posma sacensībās izpildīja Eiropas čempionāta normatīvu 10 000 metru distancē, informē rīkotāji.

Prokopčukai, lai kvalificētos startam Eiropas čempionātā, bija nepieciešams 25 apļus garo distanci pa stadiona skrejceļu veikt ātrāk par 33 minūtēm un 30 sekundēm. To Latvijas sportiste panāca ar salīdzinoši lielu uzviju, finišējot pēc 33 minūtēm un 3,46 sekundēm.

Eiropas čempionāts Cīrihē notiks augustā.

Iepriekšējo reizi 10 000 metru distanci Prokopčuka Liepājā veica 2012.gada jūlijā, kad nespēja izpildīt Londonas olimpisko spēļu normatīvu.

Pēc traumas izārstēšanas sestdien sacensībās atgriezās arī Poļina Jeļizarova, kura uzvarēja 1500 metru distancē ar laiku četras minūtes un 21,20 sekundes. Lai tiktu izpildīts Eiropas čempionāta normatīvs, viņai bija jāskrien zem četrām minūtēm un 12 sekundēm.

Citviet vairāku disciplīnu uzvarētāji Liepājā sasnieguši ne tikai Latvijas sportistu šīs sezonas labākos rezultātus, bet arī labojuši savus personiskos rekordus.

Tā uzvarētāja 1500 metru skrējienā Alberta Blaja personiskais rekords tagad ir trīs minūtes un 52,90 sekundes, bet Maksima Semjonova 400 metru barjerskrējienā - 52,09 sekundes. Jauni personiskie rekordi arī uzvarētājiem augstlēkšanā Mārtiņam Sulainim (2,03 metri) un Madarai Onužānei (1,82 metri).

Šķēpmetēju sacensībās labāko rezultātu - 80,19 metri - sasniedza Rolands Štrobinders, pārspējot Vadimu Vasiļevski (75,67 metri). Sacensībās sievietēm uzvarētāja Anete Kociņa otro reizi šopavasar laboja savu rekordu - 53,08 metri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!