Foto: F64

Latvijas garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka ir apņēmības pilna šogad startēt Rio olimpiskajās spēlēs, to Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) mājaslapā internetā publicētajā intervijā atzinusi pati sportiste.

Pirms diviem mēnešiem Prokopčuka izcīnīja astoto vietu prestižajā Ņujorkas maratonā, tomēr, kā noprotams, sportiste neplāno vēl beigt skrējējas karjeru. Pērnā gada maijā pirms "Lattelecom" Rīgas maratona Prokopčuka gan pieļāva, ka 2015. gadā, iespējams, skries pēdējo savu maratonu.

"Gribētos noskriet kādu maratonu pavasarī. Pagaidām nezinu, kurš tas būs, jo tas ir menedžeres Ludmilas Olijaras darbs," saka Prokopčuka, kurai Ņujorkas maratona rīkotāji teikuši, ka tur varēšot "skriet tik ilgi, cik pati gribēšu".

"Ir izpildīts Riodežaneiro olimpisko spēļu normatīvs maratonā. Plānos spēles ir, domas par olimpiādi ir, vēlēšanās ir, bet, kā būs, redzēsim," par saviem plāniem izteicās skrējēja. "Viņi [Latvijas Olimpiskā komiteja, Latvijas Olimpiskā vienība, Latvijas Vieglatlētikas savienība], protams, ļoti gribētu. Viņi būtu priecīgi, un principā es uz to skatos pozitīvi, tas ir, man ir normatīvs un vēlēšanās. Kā būs, nevaru pateikt. Ziniet, kā mēdz gadīties, ka es pasaku, un pēkšņi neizdodas. Plānos tas ir. Latvijas Olimpiskā komiteja un federācija vienmēr ir gribējusi, lai es piedalītos gan pasaules čempionātā, gan olimpiskajās spēlēs. Turklāt tā ir sanācis, ka Latvijā olimpisko normatīvu man sanāca izpildīt pašai pirmajai. Saprotu, ka visi to grib, un varu pateikt tikai to, ka negribētos viņus pievilt."

2016. gada Rio olimpiskās spēles risināsies no 5.- 21. augustam. Sieviešu maratons plānots 14. augusta rītā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!