Foto: Publicitātes foto

Latvijas skrējēja Jeļena Prokopčuka šī gada beigās varētu piedalīties savas karjeras pēdējā maratonā, preses konferencē pirms svētdien gaidāmā "Lattelecom" Rīgas maratona pavēstīja pati sportiste.

Pašlaik 38 gadus vecā Prokopčuka jau kādu laiku mīklaini izsakās par savu nākotni, liekot vedināt uz domām, ka sportiste drīzumā grasās noslēgt karjeru.

"Par nākamā gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm vispār nedomāju. Dažreiz jūtu, ka esmu nogurusi un neko vairs negribu. Šī gada beigās varētu būt mans pēdējais vai pirmspēdējais maratons, jo jūtu - ir klāt laiks, kad vajag apsēsties," pauda Prokopčuka.

Latvijas skrējēja atklāja, ka viņa centīsies izpildīt šogad gaidāmā pasaules čempionāta normatīvu 10 000 metru skrējienā.

"Šobrīd saistībā ar nākotni neskatos pārāk tālu uz priekšu. Šī gada sākumā piedalījos maratonā Osakā, bet jau tad bija skaidrs, ka piedalīšos "Lattelecom" Rīgas pusmaratona distancē. Domāju, šogad rudenī jāskrien vēl kāds maratons. Varbūt Ņujorkā, varbūt kur citur," izteicās Prokopčuka. "6.jūnijā piedalīšos Eiropas kausa sacensībās 10 000 metru skrējienā, kas notiks stadionā. Mēģināšu izpildīt pasaules čempionāta normatīvu. Pusmaratons Rīgā būs kā labs treniņš. Turklāt konkurentu dēļ nedrīkstu skriet lēni."

Pusmaratona distancē Rīgā Prokopčukai konkurenci sastādīs lietuviete Rasa Drazdauskaite, kura pērn izcīnīja septīto vietu Eiropas čempionātā maratona distancē.

Tāpat Prokopčuka sacīja, ka mēģinās izpildīt kvalifikācijas normatīvu arī Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, lai gan par startēšanu Olimpiādē domāts vēl nav.

Vēl pērnā gada augustā Prokopčuka pēc astoņu gadu pārtraukuma piedalījās Eiropas čempionātā vieglatlētikā, 10 000 metru distancē izcīnot 11.vietu. "Pēc šīm sacensībām biju neapmierināta, jo skriešana neizdevās. Kopumā skriet stadionā man nepatīk, jo jācīnās par celiņu. Pēc šī gada sākumā noskrietā maratona Osakā bija saslimusi ar gripu. Skriešanas sajūta atgriežas tikai tagad, un skrienu vēl brīvā režīmā. Pērnā gada Eiropas čempionātā neviena skrējēja neizpildīja pasaules meistarsacīkšu normatīvu. Šobrīd no Eiropas tikai kādām trīs četrām sportistēm ir izpildīts šis normatīvs."

Prokopčuka pauda lepnumu, ka svētdien varēs piedalīties pusmaratonā Rīgā, turklāt viņa priecājas, ka Latvijas galvaspilsētā ir augsta līmeņa maratons.

"Arī es Jūrmalā redzu daudz skrējēju, kuri gatavojas šīm sacensībām. Pati gribu gūt baudu no skrējiena, turklāt šogad man būs arī konkurence," piebilda Prokopčuka.

Kā ziņots, 25."Lattelecom" maratons Rīgā norisināsies 17.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!