Dalību Kuldīgas pusmaratonā apstiprinājusi Latvijas labākā garo distanču un maratonu skrējēja Jeļena Prokopčuka, informē organizatori.

Talantīgā skrējēja ir piedalījusies visos Kuldīgas pusmaratonos, šis būs jau piektais. Prokopčuka atzīst, ka Kuldīgas pusmaratonā ir patīkami skriet, jo pilsētai ir īpaša aura un atmosfēra, kā arī sacensības tiek organizētas augstā līmenī. "Kuldīga ir ļoti skaista pilsēta, kurā dzīvo brīnišķīgi cilvēki. Kā katru gadu pusmaratons man būs lielisks treniņš," saka sportiste.

Treneris Aleksandrs Prokopčuks pastāstīja, ka Prokopčuka jau vairāk nekā divus mēnešus intensīvi trenējas un pusmaratonā būs labā sportiskā formā. Arī viņš pats apsver iespēju doties 21 km garajā distancē pa Kuldīgas vecpilsētas ieliņām.

"Sacensību trase kā ierasts vedīs caur vecpilsētu ar tās 17. un 18. gadsimta ēkām, gar Eiropas platāko ūdenskritumu un pāri masīvajam velvju tiltam, tā atklājot unikālās kultūrvēstures un dabas vērtības Kuldīgā. Prieks, ka katru gadu pusmaratonā piedalās aizvien vairāk jaunu dalībnieku – ne tikai augstas raudzes sportisti, bet arī iedzīvotāji. Kuldīgas skriešanas svētki nav tikai trenētu skrējēju sacensības, tas ir tautas sporta pasākums, kurā aicināts piedalīties ikviens. Turklāt tā ir iespēja skriet kopā ar daudziem izciliem sportistiem. Ja šogad vēl neesat gatavi doties pusmaratona distancē, aicinu jūs piedalīties 5 kilometru satelītskrējienā. Ceru, ka arī šogad Kuldīgu piepildīs veselības skrējēju jūra," saka Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa.

Kuldīgā sacensību organizatori šogad gaida ierodamies ap 1000 skrējēju. Skriešanas svētkos piedalīsies gan pašmāju skrējēji, gan viesi no ārvalstīm. Starp dalībniekiem būs arī Kuldīgas slimnīcas vadītājs, bijušais veselības ministrs Ivars Eglītis, kurš ir pusmaratona idejas aizsācējs.

"Kuldīgas pusmaratonu esam sagaidījuši strauji augošā režīmā – ar katru gadu Kuldīgas ieliņas piepilda arvien vairāk skrējēju. Cilvēki sākuši novērtēt veselības nozīmi savā dzīvē. Jo viņi vairāk skries, jo veselīgāki, skaistāki un gudrāki kļūs. Skriešana ir absolūti visveselīgākā nodarbe. Tā attīsta spēku, gribu un raksturu. Prognozēju, ka šogad visi rekordi tiks sisti un sacensību dalībnieku skaits pārsniegs iepriekšējos gadus. Savukārt par trases rekordu gaidāma ļoti sīva cīņa," saka Eglītis.

5. SEB Kuldīgas pusmaratons, kas būs arī Latvijas čempionāts pusmaratonā, notiks 7. augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!