Foto: F64
Latvijas garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka svētdien izcīnīja ceturto vietu Ņūkāslā notiekošajā "BUPA Great North Run" skrējienā, sasniedzot jaunu Latvijas rekordu pusmaratonā.

Pēc provizoriskiem rezultātiem Prokopčuka 21,0975 kilometrus garo distanci veica vienā stundā, astoņās minūtēs un septiņās sekundēs.

Tiesa nav zināms vai šis rezultāts tiks atzīts par oficiālu - 2005.gadā Prokopčuka Ņūkāslas skrējienu veica vienā stundā, astoņās minūtēs un 11 sekundēs, tomēr Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) informācija vēsta, ka Latvijas rekords joprojām ir viņas 2001.gada rudenī Bristolē sasniegtais rezultāts (viena stunda, astoņas minūtes un 43 sekundes).

Kad Prokopčuka 2005.gadā Ņūkāslā startēja iepriekšējo reizi, viņa finišēja trešajā vietā. Arī šoreiz Latvijas skrējēja ilgu laiku atradās vadošo sportistu vidū, bet pēdējos kilometros nedaudz atpalika.

Šajā skrējienā uzvaru izcīnīja Etiopijas sportiste Tiruneša Dibaba, kura Londonas olimpiskajās spēlēs ieņēma trešo vietu 5000 metru distancē. Viņa finišēja pēc vienas stundas, septiņām minūtēm un 32 sekundēm.

Vēl Prokopčuku apsteidza arī kenijiete Edna Kiplagata un olimpiskā čempione maratonā Tiki Gelana no Etiopijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!