Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien Pasaules kausa izcīņas posmā Phjončhanā, kur notiks 2018. gada ziemas olimpiskās spēles, 10 kilometru sprinta sacensībās izcīnīja 15. vietu.

Rastorgujevs distanci veica 30 minūtēs un 31 sekundē, uzvarētājam Julianam Eberhardam zaudējot minūti un 19,9 sekundes.

Pirmajā šaušanā Rastorgujevs pieļāva vienu kļūdu, un dalīja 35. vietu ar citu Latvijas sportistu Ilmāru Brici, kurš šāva bez kļūdām. Otrajā šaušanā Rastorgujevs atkal kļūdījās vienreiz, un trasē viņš atgriezās 22. vietā. Trases pēdējā posmā latvietis slēpoja pietiekami ātri un sasniedza 15. vietu.

Savukārt Bricis otrajā šaušanā netrāpīja divos mērķos, un tas viņu atmeta uz 61. pozīciju. Savukārt finišā pieredzējušais latvietis ieslēpoja 66. vietā, līderim piekāpjoties divas minūtes un 50 sekundes. Šajās sacensībās Latviju pārstāvēja arī Daumants Lūsa, kurš ar vienu kļūdu sasniedza 76. pozīciju (+3:03,1).

Austrietis Eberhards 10 kilometru distanci veica 23 minūtēs un 11,1 sekundē, divās šaušanās kļūdas nepieļaujot. Viņš par 40,7 sekundēm apsteidza amerikāni Lovelu Beiliju, kurš arī šāva ar simtprocentīgu precizitāti, bet bronzas medaļu izcīnīja Martēns Furkads no Francijas, viņam pie godalgas tikt nepatraucēja divas kļūdas.

Furkadam izcīnītā trešā vieta divus Pasaules kausa posmus pirms sezonas beigām garantēja uzvaru kopvērtējumā. Viņam kopvērtējumā ir 1068 punkti, un otrajā vietā esošais krievs Antons Šipuļins viņu vairs nevar apsteigt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!