Foto: Publicitātes attēli
Latvijas riteņbraukšanas komanda "Rietumu - Delfin" saņēmusi uzaicinājumu un startēs pasaules ceturtajā lielākajā daudzdienu velobraucienā "Tour Of Qingghai LA", piektdien preses konferencē paziņoja komanda.

 "Rietumu - Delfin" ir kontinentālā riteņbraukšanas komanda, kas laikā gaitā izaudzinājusi Eiropas čempionāta medaļniekus, "Pro Tour" braucējus un Olimpisko spēļu dalībniekus. Šogad komandas sastāvs orientēts uz riteņbraucējiem, kuru vecums nepārsniedz 23 gadus. Sezona "Rietumu - Delfin" iesākusies visai veiksmīgi. Toms Skujiņš maijā triumfēja vēsturiskajā "Miera velobraucienā", bet aprīlī uzvarēja arī Alžīrijas velobrauciena posmā. Citiem braucējiem izdevies gūt panākumus dažādās nacionālā mēroga sacensībās Igaunijā, Latvijā un citur.

"Rietumu - Delfin" ģenerālmenedžeris Igo Japiņš: "Šajā sezonām mūsu komandas izteikts līderis ir Toms Skujiņš, kurš līdz šim izcīnījis jau vairākas uzvaras, tostarp arī vēsturiskajā "Miera velobraucienā" Čehijā. Mūsu rindās ir ne tikai Latvijas sportisti, bet arī riteņbraucēji no Igaunijas un Rumānijas. Jūlijā esam saņēmuši uzaicinājumu startēt arī prestižajā "Tour of Qinghai Lake" 2HC kategorijas sacensībās Ķīnā, kur dalību apstiprinājušas arī vairākas "Pro Tour" komandas. Mūsu sportisti sekmīgi centīsies pārstāvēt arī Latviju pasaules un Eiropas čempionātos".

Jau no sezonas pirmsākumiem "Rietumu - Delfin" komandas galvenais treneris ir Vitālijs Smirnovs, kurš laika gaitā izaudzinājis vairākus Eiropas un pasaules čempionātu medaļniekus.

Viātlijs Smirnovs: "Sezonu iesākām ar vairākām daudzdienu sacensībām Alžīrijā. Pamazām riteņbraucējiem izdevās uzlabot savu fizisko formu. Toms Skujiņš jau sezonas sākumā uzvarēja Alžīrijas velobrauciena posmā, bet turpinājumā sekmīgi cīnījās Nāciju kausa posmos, Skandināvijas velobraucienā, prestižajā "Glava" tūrē, bet "Miera velobraucienā" izcīnīja skaistu uzvaru kopvērtējumā. Labu formu sāk uzņemt arī citi braucēji, kuriem lielās uzvaras vēl priekšā".

Komandas panākumi nebūtu iespējami bez sponsoru atbalsta. Jau no pirmsākumiem "Rietumu - Delfin" vienības sponsors ir "Rietumu Banka", kas ir viena no vadošajām bankām Eiropā. Pateicoties "Rietumu Bankas" atbalstam, komanda ir spējusi sekmīgi startēt augsta līmeņa starptautiskās sacensībās un izaudzināt visaugstākā līmeņa sportistus.

Komandas preses konferencē piedalījās arī Eiropas Riteņbraukšanas apvienības (UEC) viceprezidents Aleksandrs Gusjatņikovs no Krievijas. Augstais viesis, kurš pats savulaik ir triumfējis "Miera velobraucienā" un guvis citus starptautiskus panākumus, "Rietumu - Delfin" sportistiem novēlēja veiksmi un aicināja startēt arī Krievijā notiekošajās riteņbraukšanas sacensībās, kur latviešiem jau vēsturiski guvuši lielus panākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!