Jubilejas jeb 30. skriešanas sezonu Rīgas maratons sāks kopā ar jaunu galveno partneri "Rimi", turpmāk nesot "Rimi" Rīgas maratona vārdu, vēsta pasākuma organizatori.

Nozīmīgs partneris maratonam "Rimi" bijis jau kopš 2008. gada, kad kopā ar "Nordea" un "Tet" (līdz šī gada 1. aprīlim "Lattelecom") vēl tikai tika veidoti Baltijā lielākie skriešanas svētki.

"Lepojamies, ka mūsu 12 gadu ilgā sadarbība vainagojusies ar nozīmīgo un atbildīgo galvenā partnera lomas uzņemšanos," citēts "Rimi Latvija" valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais. "Pēdējos piecus gadus esam jau aktīvi strādājuši, lai Rīgas maratonam piesaistītu jauno paaudzi. Nākamajos gados turpināsim iesākto, lai kopīgi iedvesmotu Latvijas ģimenes veselīgam dzīvesveidam un sportiskām aktivitātēm."

"Ar "Rimi" mums izveidojusies cieša un saskanīga sadarbība," atklāja "Rimi" Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords. "Mums sakrīt mērķi un vīzija attiecībā uz veselīgu un aktīvu dzīvesveidu un zaļo domāšanu. Kopā ar "Rimi" un citiem ilggadīgajiem partneriem "WESS Toyota", "Sportland", Rīgas Domi un LIVE RIGA vēlamies izkustināt Latviju vēl vairāk, iesaistot Latvijas un pasaules vieglatlētikas zvaigznes un īpašu uzmanību pievēršot ģimenēm, bērniem un jauniešiem."

Rīgas maratons šobrīd saucams par Ziemeļeiropas vienīgo Starptautiskās vieglatlētikas federācijas (IAAF) Zelta līmeņa (Gold Label) maratonu.

"Savukārt Eiropas vadošo maratonu līgā Rīgu kā reģionālo centru turpināsim nostiprināt ne tikai ar "IAAF Gold Label" atbilstošu organizāciju, bet arī ar jaunievedumiem ilgtspējīgas attīstības jomā," atklāja Nords. "Kļūsim vēl zaļāki un dabai draudzīgāki, cenšoties atstāt pēc iespējas mazāku ekoloģisko nospiedumu."

2019. gadā maratons nodrošināja iespēju kvalificēties olimpiskajām spēlēm un pasaules čempionātam vieglatlētikā, kā arī kopā ar pasaules līmeņa skriešanas zvaigznēm Rīgas ielās pulcināja teju 40 000 skriešanas entuziastu no 82 pasaules valstīm, bet "Rimi Bērnu dienas" trasītēs – gandrīz 13 000 bērnu.

Reģistrācija "Rimi" Rīgas maratonam tiks atklāta 16. septembrī. Maratona jubilejas jeb 30. skriešanas sezona tiks svinīgi atklāta 16. septembrī pie Brīvības pieminekļa – vietā, kur pirms trīsdesmit gadiem starta šāviens tikai dots pirmajam Rīgas maratonam.

Starta šāviens tiks dots pulksten 8.30 jeb tieši astoņus mēnešus pirms "Rimi" Rīgas maratona starta, lai pēc tam visas dienas garumā potenciālajiem dalībniekiem dotu iespēju apņemties piedalīties maratonā, iemūžinot fotogrāfiju ar izvēlētās distances cipariem. Vakara noslēgumā paredzēts simbolisks 7 km skrējiens pa Rīgas ielām un svinīga 30. sezonas kliņģera notiesāšana.

No 16. septembra tiks atklāta arī reģistrācija "Rimi" Rīgas maratonam oficiālajā mājaslapā www.rimirigamarathon.com. Kā ierasts, līdz 2019. gada 31. decembrim pieteikšanās izdevīgāka.

Maratons Rīgas pilsētā notiek kopš 1991. gada. 30. "Rimi Rīgas maratons" notiks 2020. gada 16.–17. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!