Foto: F64

Latvijas sportiste Jeļena Rubļevska sestdien ierindojās pēdējā, 36.vietā pasaules čempionāta modernajā pieccīņā finālsacensībās.

Rubļevska paukošanā sasniedza piekto labāko rezultātu, peldēšanā viņa bija 35.ātrākā, bet jāšanā palika bez rezultāta, līdz ar to nekvalificējoties apvienotajai skriešanas un šaušanas disciplīnai.

Divu disciplīnu summā Rubļevska savāca 1972 punktus.

Par pasaules čempioni kļuva Lielbritānijas sportiste Mairi Spensa, kura summā sakrāja 5484 punktus. Otrajā vietā ar 5460 punktiem ierindojās ķīniete Cjaņa Čeņa, bet bronzas medaļu ar 5452 punktiem izcīnīja cita Lielbritānijas pārstāve Samanta Mareja.

Kā ziņots, vīriešu finālsacensībām piektdien nespēja kvalificēties Latvijas sportists Deniss Čerkovskis.

Savā pusfināla grupā Čerkovskis ar 4404 punktiem ieņēma 20.vietu, bet finālā, kas notiks svētdien, iekļuva katras grupas 12 labākie sportisti.

Pasaules čempionātā vīriešu un sieviešu konkurencē tiek sadalīts vēl par trim ceļazīmēm uz Londonas olimpiskajām spēlēm, bet pēc tam vēl pa astoņiem dalībniekiem tām kvalificēsies pēc pasaules ranga.

Jau vēstīts, ka no Latvijas sportistiem šī gada Londonas olimpiskajām spēlēm pagaidām kvalificējusies tikai Rubļevska, kura to paveica ar izcīnītu sesto vietu pagājušā gada Eiropas čempionātā.

Savukārt vīriešu konkurencē Deniss Čerkovskis pašlaik pasaules rangā atrodas 27.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!