Foto: PantherMedia/Scanpix
Samaras Kirova rajona tiesa apturējusi lietas izskatīšanu, kurā Krievijas Vieglatlētikas federācija (KVF) un tās nu jau bijušais prezidents Valentīns Balahinčevs vēršas pret skandalozās vācu dokumentālās filmas veidotājiem par goda un cieņas aizskaršanu, jo nepieciešama prasības pārtulkošana apsūdzēto dzimtajā valodā, kā arī papildus dokumenti, ziņo aģentūra TASS.

Kā zināms, pagājušā gada nogalē Vācijas telekanāls ARD demonstrēja dokumentālo filmu, kurā vairāki krievu sportisti un treneri atklāti stāstīja par dopinga lietošanu Krievijas sportā. KVF nolēma uz šīm apsūdzībām atbildēt juridiskā kārtībā un iesūdzēja tiesā filmas veidotājus un treneri Oļegu Popovu, kurš bija sniedzis vāciešiem interviju.

Samaras Kirova rajona tiesa izskatīs divas prasības - no Balahinčeva un KVF. Atbildētāji ir Popovs, žurnālists Haijo Zepelts un telekanāla ARD redakcija. Tomēr, saņemot abas lietas, tiesa nolēma procesu apturēt.

"Tiesa uzskata, ka lietas izskatīšanai nepieciešami vēl papildus dokumentus, konkrēti - jāpārtulko prasība un tās pielikumi vācu valodā," aģentūrai TASS atklājis KVF un Balahinčevu pārstāvošais jurists Artjoms Pacevs. "Izrādās, vajag ne tikai informēt visus atbildētājus Vācijā par tiesvedības sākumu, bet arī nosūtīt viņiem visus dokumentus vācu valodā. Parasti ar to nodarbojas pati tiesa, bet ja viņi nolēmuši vērsties pie mums, mēs paši visu izdarīsim."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!