Foto: AP/Scanpix/LETA

Raivo Saulgriezis sestdien Minhenē Eiropas vieglatlētikas čempionāta 20 kilometru soļošanā ieņēma 23. vietu.

Eiropas čempionātu debitants finišēja pēc distancē pavadītas stundas 29 minūtēm un 24 sekundēm, ieņemot 23. vietu 29 sportistu konkurencē.

Latvijas soļotājs visas distances garumā ieņēma vietas trešā desmitnieka pirmajā pusē, zemāko vietu ieņemot pēc sešiem kilometriem (25.vieta), augstāko - pēc veiktiem 16 kilometriem (21.vieta).

Viens sportists izstājās, bet trīs tika diskvalificēti.

Par uzvarētāju kļuva spānis Alvaro Martins, kurš aizstāvēja savu 2018. gadā izcīnīto titulu. Viņš distanci veica stundā 19 minūtēs un 11 sekundēs, sasniedzot personisko rekordu.

Otro vietu ieņēma zviedrs Perseuss Karlstrēms, kurš no uzvarētāja atpalika 12 sekundes, bet trešais finišēja spānis Djego Garsija Karrera, tautietim piekāpjoties 35 sekundes.

Pulksten 21.25 pēc Latvijas laika cīņu par uzvaru sāks šķēpmetējas ar Madaru Palameiku un Līnu Mūzi ierindā. Čempionātu tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7. kanāls.

Latviju Eiropas čempionātā vieglatlētikā pārstāv Līna Mūze, Madara Palameika, Patriks Gailums, Rolands Štrobinders un Gatis Čakšs šķēpa mešanā, Gunta Vaičule 400 metru sprintā, Rūta Kate Lasmane trīssoļlēkšanā un Raivo Saulgriezis 20 kilometru soļošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!