Foto: AFP/Scanpix

Latvijas septiņcīņas sportiste Laura Ikauniece-Admidiņa svētdien izcīnīja astoto vietu Austrijas pilsētā Gēcisā notikušajās sacensībās, kā arī laboja Latvijas rekordu šajā disciplīnā.

Ikauniece-Admidiņa turnīru ar 6436 punktiem noslēdza astotajā vietā, labojot ne tikai savu personisko rekordu, bet uzstādot jaunu Latvijas rekordu šajā sportā. Tajā pat laikā septiņcīņniece izpildījusi šī gada pasaules čempionāta un nākamā gada olimpisko spēļu normatīvu.

Sestdien veiktajā pirmajā disciplīnā, kas bija 100 metru barjerskrējiens, Ikauniece-Admidiņa finišēja pēc 13,66 sekundēm, kas starp 29 dalībniecēm bija 13.rezultāts.

Pēc tam sekojošajā augstlēkšanā latviete spēja pārvarēt 1,83 metrus, uzrādot astoto labāko rezultātu. Savukārt lodes grūšanā Ikauniece-Admidiņa spēja uzrādīt rezultātu 12,80 metri, šajā elementā ierindojoties vien 26.vietā.

Dienas noslēdzošajā disciplīnā - 200 metru skrējienā - Latvijas vieglatlēte uzstādīja jaunu personisko rekordu (24,06 sekundes), veicot desmito ātrāko skrējienu.

Pēc četrām disciplīnām Ikauniece-Admidiņa summā bija iekrājusi 3732 punktus, kas pēc pirmās dienas ļāva ieņemt 12.vietu starp nu jau 28 konkurentēm.

Svētdienas pirmajā disciplīnā - tāllēkšanā - Latvijas sportiste uzrādīja desmito labāko rezultātu 27 sportistu konkurencē, aizlecot sešus metrus un 18 centimetrus tālu.

Turpinājumā šķēpmešanā Ikauniece-Admidiņa uzrādīja 50 metrus un 84 centimetrus tālu rezultātu, kas bija trešais labākais rādītājs 25 dalībnieču vidū. Ar veiksmīgo rezultātu šķēpmešanā Latvijas sportiste pirms pēdējās disciplīnas kopvērtējumā pakāpās uz devīto vietu.

Sacensību noslēdzošo disciplīnu - 800 metru skrējienu - Latvijas sportiste veica divās minūtēs un 12,85 sekundēs, kas bija tikai par 1,02 sekundēm ilgāk nekā viņas personiskais rekords. Ikauniece-Admidiņa uzrādīja septīto ātrāko rezultātu, kas sacensību kopsummā viņai ļāva pakāpties vēl par vienu vietu.

Par sacensību uzvarētāju ar 6808 punktiem kļuva kanādiete Brianne Teizena Ītona. Šajās sacensībās startēja vairums pasaules vadošo septiņcīņas sportistu.

2013.gada Latvijas labākā vieglatlēte Ikauniece-Admidiņa potītes traumas dēļ izlaida ziemas sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!