Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latviešu šķēpmetējs Zigismunds Sirmais, nodemonstrējot pieticīgu sniegumu, sestdien ieņēma astoto vietu Dimanta līgas posmā Parīzē.

Pirmajā mēģinājumā latvietis raidīja šķēpu vien 74,47 metru tāluma, bet otrajā metienā rezultātu uzlaboja līdz 77,99 metriem. Nākamie divi mēģinājumi Sirmajam netika ieskaitīti, bet piekto un sesto metienu viņš vairs neveica.

Sacensībās startēja kopumā 11 šķēpmetēji, bet uzvaru ar rezultātu 87,10 metri izcīnīja Ihabs Abdelrahmans no Ēģiptes.

Jūnija vidu Sirmais sacensībās Čehijā sasniedza jaunu personisko rekordu. Savu karjeras labāko rezultātu Sirmais sasniedza trešajā mēģinājumā, kas bija 86,61 metru tāls, kļūstot par visu laiku trešo labāko Latvijas šķēpmetēju.

Sasniegtais rezultāts ir labākais Latvijas sportistiem pēdējo trīs sezonu laikā. Valsts rekords kopš 2007.gada pieder Vadimam Vasiļevskim un ir 90,73 metri, bet no visu laiku otrā labākā Latvijas šķēpmetēja Aināra Kovala tagad Sirmais atpaliek vien par trim centimetriem.

Parīzē risinās Dimanta līgas astotais posms. Šosezon Dimanta līgas sacensības risināsies 14 posmu garumā, no kuriem pēdējais notiks septembrī Briselē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!