Foto: sportacentrs.com

Latvijas šķēpmetējs Zigismunds Sirmais pēc gūtās uzvaras Eiropas U-23 čempionātā paudis apņemšanos šosezon labot savu personīgo rekordu.

Pašreizējais pasaules junioru rekordists un 2011.gada Eiropas čempions šajā vecuma grupā piektdien labākajā mēģinājumā raidīja šķēpu 82,77 metrus tālu, kas ir viņa labākais rezultāts šosezon, izcīnot Eiropas čempiona titulu arī U-23 vecuma grupā.

"Šī uzvara mani padara patiešām priecīgu, jo šis ir mans otrais Eiropas tituls," intervijā ar turnīra rīkotājiem paudis Sirmais. "Mans pirmais metiens nebija labs, jo biju nervozs. Esot favorītam, pirmais metiens allaž ir ļoti grūts."

"Trešajā metienā izdevās visu izdarīt pareizi, tāpēc esmu ļoti priecīgs," izcēla sportists. "Man ir neliela potītes trauma, taču pašsajūta pamazām uzlabojas."

"Ceru, ka mani rezultāti pamazām kļūst labāki. Šosezon vēlos labot savu personīgo rekordu, jo dalībai pasaules čempionātā Maskavā man jāsasniedz A normatīvs. Tas ir mans mērķis. Ceru, ka tas izdosies," pauda Sirmais.

Pašlaik 21 gadu vecā sportista personīgais rekords ir 84,69 metri, kas uzstādīts 2011.gada jūnijā. Savukārt augustā gaidāmā pasaules čempionāta A normatīvs ir 83,50 metri.

Līdz šim pasaules čempionāta A normatīvu nav izdevies izpildīt arī Vadimam Vasiļevskim un Aināram Kovalam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!