Foto: stock.xchng
Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze trešdien Kanādā izcīnīja sudraba medaļu pasaules junioru vieglatlētikas čempionātā, finālsacensībās sasniedzot arī savu personisko rekordu.

Mūze bija otra labākā kvalifikācijā, un arī finālā viņa zaudēja tikai somietei Sanni Utriainenai. Latvijas šķēpmetējas rezultāts bija 56,64 metri, bet Somijas sportiste srezultāts bija tikai par pieciem centimetriem labāks.

Bronzas godalgu ar rezultātu 54,55 metri izcīnīja DĀR sportiste Tazmina Braitsa.

Mūze personisko rekordu sasniedza ceturtajā mēģinājumā, pārņemot vadību finālsacensībās. Tomēr dramatiskā cīņā pēdējā mēģinājumā somiete spēja saņemties un pārspēja Mūzi par pieciem centimetriem. Mūzei personiskais rekords pirms pasaules čempionāta bija 55,28 metri.

"Finālsacensībās nejutos labi. Sacensību sākumā sajūta nebija pārāk laba. Nevarēju pat īsti izmest šķēpu, pat nezināju kāpēc. Somiete šodien bija labāka," pēc uzvaras teica Mūze. "Taču es esmu vēl jauna, tāpēc domāju, ka panākums ir ļoti labs. Tagad došos mājās un vairāk piestrādāšu pie tehnikas."

"Pēdējā metienā jutos ļoti brīvi, jo biju jau sev nodrošinājusi vismaz sudrabu. Es "uzkurināju" publiku tribīnēs aiz manis un viņi mani atbalstīja. Jutos, ka visi mani atbalsta. Es gribēju medaļu. Un pirms sava pēdējā metiena es spēju koncentrēties," uzvaru komentēja somiete Utriainena.

Savukārt cita Latvijas vieglatlēte Santa Matule neiekļuva trīssoļlēkšanas finālā, kvalifikācijas sacensībās ieņemot 18.vietu. Matules rezultāts bija 12,65 metri, bet finālā varēja iekļūt ar rezultātu 12,85 metri. Viņas personiskais rekords ir 13,18 metri.

Latvijai šī ir astotā godalga pasaules junioru vieglatlētikas čempionātā. Līdz šim pēc valsts neatkarības atjaunošanas Latvijas juniori pasaules vieglatlētikas čempionātos bija izcīnījuši divas zelta, četras sudraba un vienu bronzas medaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!