Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas rekordiste šķēpmešanā Madara Palameika svētdien Japānas pilsētā Kavasaki notiekošajās IAAF "World Challenge" sērijas sacensībās veica 64,07 metrus tālu metienu, tādejādi izpildīdama nākamā gada Riodežaneiro olimpisko spēļu normatīvu, kas ir 62 metri.

Par sacensību uzvarētāju ar 64,83 metrus tālu metienu kļuva kanādiete Elizabete Glīdla, no kuras par astoņiem centimetriem atpalika amerikāniete Britānija Bormena.

Palameika ar 64,07 metrus tālu metienu ierindojās trešajā vietā, bet Sinta Ozoliņa-Kovala aizmeta šķēpu 58,82 metru tālumā un ieņēma piekto pozīciju.

Tikmēr šķēpa mešanas sacensībās vīriešiem ar 82,05 metru tālu metienu izcēlās latvietis Rolands Štrobinders, kurš izpildīja šī gada pasaules čempionāta normatīvu, kas ir 82 metri.

Šāds rezultāts Štrobinderam deva otro vietu, bet uzvaru sacensībās izcīnīja čehs Jakubs Vadlejhs, kurš šķēpu raidīja 85,13 metru tālumā.

Šajās sacensībās uzvaru 400 metru barjerskrējienā izcīnīja igauņu vieglatlēts Rasmuss Megi, kurš distanci veica 49,48 sekundēs.
Kavasaki notiekošās IAAF "World Challenge" sērijas sacensības noslēgsies svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!