Foto: AFP/Scanpix
Latvijas šķēpmetējam Zigismundam Sirmajam trešdien veikta pleca locītavas operācija, pēc kuras sportistam vajadzēs atlabt četrus līdz piecus mēnešus.

Sirmajam, kurš 2016. gadā kļuva par Eiropas čempionu, šī ir otrā pleca operācija; pirmā tika veikta 2016. gada nogalē. Lai gan šķēpmetējs cerēja sacensību apritē atgriezties jau pērn, veselības saudzēšanas nolūkā tika pieņemts lēmums nestartēt vispār.

Sacensību apritē viņš atgriezās šī gada maijā, tomēr ar augstiem rezultātiem neizcēlās. Vēl jūlija beigās Sirmais startēja Latvijas čempionātā, taču pirmajā metienā savainoja plecu un no tālākās dalības sacensībās atteicās.

Trešdien Sirmajam tika veikta operācija.

"Pleca locītavas operācija noritējusi veiksmīgi, kas ļauj cerēt uz atgriešanos sektorā 4-5 mēnešu laikā," sociālajā vietnē "Facebook" ierakstīja Sirmais.

Pirms diviem gadiem Sirmais Amsterdamā kļuva par Eiropas čempionu, bet šogad titulu aizstāvēt veselības problēmu dēļ nevarēja, lai gan šonedēļ Berlīnē notiekošajās Vecā kontinenta meistarsacīkstēs viņš varēja startēt ar īpašo ielūgumu, kas pienākas iepriekšējo sacensību uzvarētājiem.

Jau ziņots, ka trešdien Eiropas čempionāta finālsacensībās iekļuva Rolands Štrobinders, kurš kvalifikācijā uzrādīja septīto labāko rezultātu, kamēr Gatis Čakšs un Patriks Gailums palika attiecīgi 13. un 14.vietā, finālsacensību divpadsmitniekā netiekot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!