Foto: F64
Latvijas šķēpraidis Rolands Štrobinders ceturtdien Berlīnē ieņēma 11.vietu Eiropas čempionātā, par uzvarētāju kļūstot mājiniekam Tomasam Rēleram, bet bronzu iegūstot igaunim Magnusam Kirtam.

Štrobinders pirmajā mēģinājumā šķēpu raidīja 75,76 metrus tālu, otrajā viņš rezultātu uzlaboja līdz 76,59 metriem, bet trešais mēģinājums latvietim netika ieskaitīts, līdz ar to viņš netika astoņu labāko skaitā un sacensības noslēdza jau pēc trim sērijām.

Lai tiktu astotniekā Štrobinderam vajadzēja mest teju par četriem metriem tālāk.

Tikmēr par Eiropas čempionu kļuva Rēlers, kurš trešajā metienā šķēpu raidīja 89,47 metrus tālu, kamēr otrais palika cits vācietis Andreass Hofmans, kurš sasniedza rezultātu 87,60 metri. Savukārt bronzas medaļu izcīnīja Igaunijas rekordists Kirts, kurš jau pirmajā metienā rīku raidīja 85,96 metru tālumā.

Rēlers 2016.Riodežaneiro kļuva par olimpisko čempionu, bet pērn pasaules čempionātā palika uzreiz aiz goda pjedestāla. Savukārt Kirtam šis ir lielākais panākums karjerā. Zīmīgi, ka 2014. un 2016.gada Eiropas čempionātā viņš netika finālā, bet pērn planētas meistarsacīkstēs viņš ieņēma 11.vietu.

Štrobinders otrdien priekšsacīkstēs šķēpu raidīja 81,93 metru tālumā, kas bija septiņus centimetrus tuvāk nekā fināla kvalifikācijas normatīvs (82,00 metri). Tomēr normatīvu izpildīja tikai seši dalībnieki, tāpēc latvietis finālsacensībās iekļuva ar septīto labāko rezultātu.

Kvalifikācijā labāko rezultātu uzrādīja sezonas līderis Johanness Feters no Vācijas, kura mestais rīks lidoja 87,39 metrus tālu. Feters ceturtdien finālā palika piektais.

Priekšsacīkstēs startēja arī Gatis Čakšs un Patriks Gailums, kuri ieņēma attiecīgi 13. un 14.vietu 28 sportistu konkurencē.

Štrobindera šīs sezonas labākais rezultāts ir 84,80 metri, bet viņa personīgais rekords ir 85,07 metri.

Pirms diviem gadiem Eiropas čempionātā Amsterdamā Štrobinders palika bez rezultāta, bet 2014.gadā Cīrihē ieņēma 16.vietu.

Kā vēstīts, šķēpmešanas sacensībās nestartēs 2016.gada Eiropas čempions Zigismunds Sirmais, kuram trešdien tika veikta pleca locītavas operācija, pēc kuras nāksies atlabt četrus līdz piecus mēnešus.

Pasaulē šosezon dominē Vācijas šķēpmetēji Feters (92,70 metri), Hofmans (92,06) un Rēlers (91,78), bet ceturtais ar 89,75 metriem ir šosezon Igaunijas rekordu labojušais Kirts. No Baltijas šķēpmetējiem jaunās konstrukcijas šķēpu tālāk metis tikai Vadims Vasiļevskis, kura 2007.gadā sasniegtie 90,73 metri ir Latvijas rekords.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!