Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas šķēpmetēji Patriks Gailums un Rolands Štrobinders ceturtdien neiekļuva ASV notiekošā pasaules čempionāta vieglatlētikā finālā.

Savā labākajā mēģinājumā Gailums šķēpu aizmeta 79,66 metrus tālu, kas viņam deva 13. vietu, bet Štrobindera tālākais raidījums bija 79,39 metri, kas savukārt lika ieņemt 15. pozīciju.

Lai uzreiz iekļūtu finālā, kādā no mēģinājumiem bija jāuzmet vismaz 83,50 metri. To kvalifikācijā iespēja tikai četri šķēpmetēji. Tādējādi pārējie astoņi finālisti tika atlasīti pēc rezultāta. Pēdējais finālā iekļuvušais, kvalifikācijā 12. vietu ieguvušais soms Lassi Eteletalo aizmeta 80,03 metrus, tā kā Gailumam līdz viņam pietrūka tikai 37 centimetri, kamēr Štrobinderam – 64 centimetri.

Kvalifikācijā labāko rezultātu uzrādīja 2019. gada pasaules čempions un galvenais favorīts Andersons Pīterss no Grenādas, kurš šķēpu raidīja 89,91 metra tālumā, to paveicot jau pirmajā metienā.

Gailums startēja kvalifikācijas B grupā. Tajā viņš starp 14 šķēpraižiem bija septītais labākais. Savos pirmajos divos metienos viņš uzrādīja attiecīgi 75,49 un 75,63 metrus, labāko rezultātu 79,66 metri aizmetot noslēdzošajā piegājienā.

Savukārt Štrobinders A grupā ar saviem 79,39 metriem arī bija septītais. Pirmajā metienā viņš šķēpu aizmeta 77,83 metrus, pēc tam sekoja 76,50, un arī viņam tālākais bija noslēdzošais metiens.

Šķēpmešanas kvalifikācijā piedalījās 28 sportisti. Fināls notiks sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!