Latvijas šķēpmetēji Ainārs Kovals un Ēriks Rags piektdien Barselonā iekļuva Eiropas čempionāta finālsacensībās, bet neveiksmīgi kvalifikācijā startēja Vadims Vasiļevskis.

Foto galerija

Kovalam sekmīgi bija visi trīs mēģinājumi, bet labāko rezultātu viņš sasniedza trešajā mēģinājumā – 79,32 metri. Viņa personiskais rekords ir 86,64 metri, bet labākais rezultāts šajā sezonā – 82,33 metri.

Pēc kvalifikācijas pirmās grupas starta Kovalam bija trešā vieta, bet noslēgumā viņš bija ceturtais labākais. Aiz Kovala kvalifikācijā palika slavenais norvēģis Andreass Torkildsens un arī pazīstamais krievs Sergejs Makarovs, kuri ar lielām grūtībām iekļuva finālā. Tieši Makarovs kā pēdējais vēlāk iekļuva finālā, uzrādot ļoti vāju rezultātu - 76,69 metri.

Kvalifikācijas otrās grupas sacensībās Vasiļevskim un Ragam netika ieskaitīti pirmie divi mēģinājumi. Vasiļevskim arī trešais mēģinājums neizdevās un viņš ar rezultātu 67,56 metri ieņēma pēdējo, 23.vietu. Rags pēdējā mēģinājumā sasniedza rezultātu 78,45 metri un ar septīto labāko rezultātu kopvērtējumā iekļuva finālā..

Šķēpmešanas finālsacensībās iekļuva 12 labākie, bet kvalifikācijas norma bija 81 metrs. Kvalifikācijas normu izpildīja tikai trīs šķēpmetēji.

Šķēpmešanas sacensību fināls notiks sestdien, 31.jūlijā, un sākums pulksten 21:05 pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!