Latvijas jaunais šķēpmetējs Gatis Cakšs sestdien kvalificējās Francijas pilsētā Lillē notiekošā pasaules jaunatnes čempionāta finālsacensībām.

Kaut kvalifikācijas sacensību normatīvs bija 70 metri, Cakšam, lai iekļūtu finālā, pietika ar 69,14 metrus tālu metienu, kas viņam deva piekto vietu savā kvalifikācijas grupā.

Tikmēr finālam nespēja kvalificēties Mārcis Grēns, kura labākais metiens lidoja 65,65 metru tālumā, kas ir jauns sportista personiskais rekords.

Grēns ieņēma 15.vietu 41 sportista konkurencē.

Kopā svētdien paredzētajam finālam kvalificējās 12 šķēpmetēji.

Vēl desmit kilometru soļošanā pēdējo, 30.vietu ieņēma Latvijas pārstāvis Raivo Saulgriezis. Viņš distanci veica 51 minūtē un 44,91 sekundē, bet par pasaules čempionu kļuva krievs Pāvels Paršins, kurš finišēja pēc 40 minūtēm un 51,31 sekundes, sasniedzot jaunu čempionāta rekordu.

Savukārt Latvijas jaunā sprintere Gunta Latiševa-Čudare sestdien nekvalificējās finālskrējienam 200 metru distancē.

Pusfinālā Latiševa-Čudare finišēja pēc 24,39 sekundēm, kas jauns sportistes personiskais rekords. Latviete savā pusfināla skrējienā ieņēma ceturto vietu, bet čempionātu Latiševa-Čudare noslēdza 15.pozīcijā.

Priekšskrējienu kārtu šajā disciplīnā nepārvarēja cita Latvijas pārstāve Diāna Daktere, kas ar laiku 25,41 sekunde savā skrējienā ierindojās piektajā vietā. Sacensības viņa noslēdza 30.vietā.

Savukārt septiņcīņas sacensības sestdien noslēdza Juliāna Zubkova, kamēr Krista Paula Zaķe izstājās pēc ceturtās disciplīnas.

Sacensību piektajā disciplīnā - tāllēkšanā - Zubkova aizlēca 5,28 metrus tālu, sasniedzot personisko rekordu.

Arī sestajā disciplīnā - šķēpmešanā - Zubkovai izdevās sasniegt personisko rekordu, šķēpu raidot 31,85 metru tālumā.

Tāpat jaunu personisko rekordu Zubkova sasniedza arī pēdējā septiņcīņas disciplīnā - 800 metru skrējienā. Latvijas sportiste distanci veica divās minūtēs un 42,90 sekundēs.

Septiņu disciplīnu summā Zubkova tika pie 4406 punktiem, kas ir jauns sportistes personiskais rekords. Čempionātu Latvijas sportiste noslēdza 29.vietā 31 sportistes konkurencē.

Tikmēr par pasaules čempioni kļuva kubiete Jusleidisa Mendjeta, kura savāca 5697 punktus.

Līdz šim augstvērtīgāko rezultātu no Latvijas sportistiem sasniegusi augstlēcēja Undīne Dindune, kas izcīnīja piekto vietu.

Pasaules čempionāts ilgs līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!