Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Ceturtdien Cīrihē sasniegtais rezultāts Dimanta līgas finālā šķēpmešanas sacensībās vērtējams kā apmierinošs, sarunā ar ziņu aģentūru LETA savu startu vērtēja Patriks Gailums.

Jau ziņots, ka ceturtdien Šveicē Latvijas šķēpmetējs Gailums ar pirmajā mēģinājumā sasniegtajiem 80,44 metriem ieņēma piekto vietu.

Otrajā metienā viņa raidītais šķēps lidoja 73,99 metru tālumā, trešajā - 77,21 metru, ceturtajā - 74,04 metrus un sestajā - 76,08 metrus, bet piektais mēģinājums netika ieskaitīts.

"Sasniegto rezultātu vērtēju kā apmierinošu. Esmu priecīgs, ka vismaz izdevās pārsniegt 80 metrus. Tas padevās pirmajā mēģinājumā, un katrā nākamajā mēģināju mest tālāk, taču pārējos metienos savu rezultātu neuzlaboju," teica šķēpmetējs.

Viņš pastāstīja, ka visi šķēpmetēji, kuri startēja Cīrihē, nevarēja vien sagaidīt sacensību beigas, jo pēc garās sezonas bija saguruši un pēc sacensībām sezona bija beigusies. Protams sacensībās neviens netaupījās.

Ar 88,44 metriem uzvarēja olimpiskais čempions indietis Nērajs Čopra, otrais ar 86,94 metriem bija Tokijas olimpisko spēļu sudraba medaļnieks čehs Jakubs Vadlejhs, trešais ar 83,73 metriem - vācietis Eiropas čempions Julians Vēbers.

Ceturto vietu ar 82,10 metriem ieņēma amerikānis Kērtiss Tompsons, bet sesto vietu ar 71,96 metriem - portugālis Leandru Ramošs.

"Finālā bija patīkamas sajūtas, bet ne uztraukums. Šosezon jau gana daudz biju startējis spēcīgā konkurencē un nekādu emocionālo slogu pārpildītajā stadionā nejutu," par emocionālo fonu sacensībās saka šķēpmetējs.

Gailums piebilst, ka arī viņam šobrīd ir psiholoģisks un fizisks nogurums, jo pirmie mači bija marta vidū, pēdējie - sešus mēnešus vēlāk.

Viņš stāsta, ka metienos mēģināts atkārtot vienu tehnisku kustību, kas viņam sanāca 30.augustā "Spitzen Leichtathletik" sacensībās Lucernā, kur viņš ieņēma otro vietu ar rezultātu 83,30 metri, taču Cīrihē tas neizdevās.

Savukārt sestais metiens Cīrihē saistīts ar kuriozu.

"Likās, ka pēdējais metiens ir bijis piektais, jo parastajos Dimanta līgas posmos sesto metienu izpildīja tikai trīs labākie sportisti, taču izrādījās, ka šeit pie sestā metiena tika visi. Pēc piektā metiena pateicos skatītājiem par atbalstu, bet pēc tam vēlreiz bija jāmet," stāsta Gailums.

Var teikt, ka sezona Latvijas šķēpmetējam jau gandrīz ir cauri, jo lielajos mačos vairs nav jāstartē. Sestdien vēl Itālijā jāaizvada pēdējās sacensības sava kluba labā, un sāksies atpūta.

Sportists saka, ka arī pēdējās sacensībās netaupīsies, kaut gan uzvarai tajās var pietikt arī ar 70 metru tālu raidījumu.

Oktobra beigās jau varētu sākties gatavošanās nākamajai sezonai.

Jau ziņots, ka sieviešu sacensībās Cīrihē Līna Mūze ceturtdien ar 60,35 metrus tālu raidījumu finišēja ceturtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!