Foto: stock.xchng
Latvijas šķēpmetējs Zigismunds Sirmais ceturtdien Kanādā laboja Latvijas junioru rekordu, pārliecinoši uzvarot pasaules junioru vieglatlētikas čempionāta kvalifikācijā un iekļūstot finālā.

Pēc neveiksmīga pirmā mēģinājuma Sirmais otrajā sasniedza rezultātu 77,97 metri un iekļuva finālā. Kvalifikācijas norma bija 71,50 metri, un to spēja izpildīt vien trīs sportisti. Sezonas līderis pasaulē ar rezultātu 78,64 metri ir vācietis Tils Višlers, kurš savā pirmajā mēģinājumā izpildīja kvalifikāciju – 72,78 metri.

Vēl viens Latvijas šķēpmetējs Arnolds Strenga ar rezultātu 61,81 metrs ierindojās 22.vietā un neiekļuva finālā.

Līdzšinējais Latvijas rekords šķēpmešanā bija 76,12 metri un to 1999.gada augustā sasniedza Jānis Liepa.

Pasaules junioru vieglatlētikas čempionāta finālsacensības risināsies naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika.

Tikmēr kārtslēkšanas finālsacensībās Latvijas vieglatlēts Pauls Pujāts ar rezultātu 5,10 metri ieņēma sesto vietu. Pujāts ar pirmajiem mēģinājumiem pārvarēja 5,00 un 5,10 metru augstumus, taču nepārvarēja 5,20 metru augstumu.

Par pasaules čempionu ar rezultātu 5,50 metri uzvarēja krievs Antons Ivakins.

Vēl ceturtdien pasaules junioru vieglatlētikas čempionātā pirmās disciplīnas veica septiņcīņniece Laura Ikauniece. Diemžēl, organizatori nav publicējuši pagaidām kopvērtējumu šajās sacensībās. 100 metru sprintā Latvijas sportiste ar rezultātu 14,57 sekundes ieņēma 13.vietu, augstlēkšanā viņa ieņēma dalītu piekto vietu (1,69 metri), lodes grūšanā viņai 15.vieta (10,80 metri), savukārt 200 metru skrējienā Ikauniece sasniedza personisko rekordu 25,47 sekundes, kas deva viņai desmito vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!