Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) ir tālu no kara realitātes un tā nedrīkst būt, pēc SOK paustās vēlmes skatīt variantus, kā Krievijas un Baltkrievijas sportisti varētu atgriezties olimpiskajā saimē, viedokli nav slēpusi Lielbritānijas digitālās vides, kultūras, mediju un sporta valsts sekretāre Mišela Donelana.

2022. gada 24. februārī Krievija uzsāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā. SOK drīz vien pēc tam aicināja sporta veidu federācijas atstādināt Krievijas un Baltkrievijas sportistus no starptautiskajām sacensībām. Krievija nav atstājusi neatkarīgās Ukrainas teritoriju un turpina veikt kara noziegumus, bet SOK šādā brīdī kļuvusi piekāpīgāka. Pirms mēneša Bahs sacīja, ka individuālos sportistus nedrīkst sodīt viņu valstu valdību rīcību dēļ, bet tagad SOK paziņojumā norāda, ka sportistus nedrīkst atstādināt no sacensībām tikai pases dēļ.

Pasaules vieglatlētikas vadība ("World athletics") uzreiz pēc SOK izteiktā pieļāvuma pauda striktu nostāju un apliecināja, ka abu valstu sportisti joprojām paliks atstādināti no sacensībām.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!