Latvijas vieglatlēte Sindija Bukša aizvadītās nedēļas nogalē Eiropas komandu čempionātā guvusi kājas augšstilba muskuļa traumu, kā rezultātā viņa priekšlaicīgi noslēgusi sezonu un uzsākusi rehabilitāciju, savā "Instagram" kontā paziņoja sprintere.

Bukša savā "Instagram" profilā publicējusi bildi, zem kuras atklāj, ka Eiropas komandu čempionātā aizvadījusi pagalam neveiksmīgu 100 metru skrējienu, taču 200 metros ieplēsts augšstilba aizmugurējais muskulis.

Gūtais savainojums piespiedis sportisti jau tagad noslēgt sezonu un sākt rehabilitāciju. Šī iemesla dēļ Bukšai nebūs iespējas kvalificēties Tokijas olimpiskajām spēlēm, kas sāksies teju pēc mēneša.

"Es vienmēr cīnīšos līdz galam neskatoties ne uz ko. Pēdējā gada laikā ir bijuši vairāk kritumi nekā kāpumi gan emocionāli, gan fiziski, bet tas tikai nozīmē, ka mani sagaida kaut kas patiešām labs. Pie tādas domas es pieturēšos un tam ticēšu. Grūtības mani padara vēl stiprāku. Šīs ir tikai kārtējās grūtības, kuras man jāpārvar savā ceļā uz mērķiem, lai atgrieztos stiprāka," vēsta ieraksts zem Bukšas publicētās bildes.

"Lielu paldies jāsaka manai ģimenei un atbalstītājiem, Latvijas izlases komandai par cīņu un atbalstu. Kā arī paldies Olimpiskās vienības medicīnas personālam par izcilo darbu," teikts sportistes paziņojumā.

Latvijas izlase Eiropas komandu čempionāta otrās līgas sacensībās ierindojās septītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!