Foto: F64
Latvijas sprinteris Ronalds Arājs trešdien izcīnīja 20.vietu Šveices pilsētā Cīrihē notiekošā Eiropas čempionāta vieglatlētikā 100 metru sprintā, bet Jānis Baltušs ieņēma 23.vietu 400 metru barjerskrējienā.

Trešdienas vakarā Cīrihē valda spēcīgs vējš, kas sacensību programmu iekavējis par aptuveni 50 minūtēm.

Arājs piedalījās pusfinālā, savā skrējienā finišējot pēc 10,52 sekundēm, kas deva sesto vietu, neļaujot iesaistīties cīņā par vietu finālā. Pusfinālā Arājs apsteidza trīs no startējušajiem atlētiem.

Tikmēr ātrāko rezultātu pusfinālā sasniedza iepriekšējo divu Eiropas čempionātu uzvarētājs Kristofs Lemetrs no Francijas, kurš vienā skrējienā ar Arāju finišēja pēc 10,04 sekundēm.

Pusfinālā no starta traumas dēļ atteicās francūzis Žimijs Viko, kurš bija ātrākais sportists priekšsacīkstēs. Tiek ziņots, ka iepriekšējā Eiropas čempionāta sudraba medaļnieks Viko ar augšstilba traumu cīnījies jau septiņas nedēļas un šosezon vairs sacensībās nepiedalīsies.

Kā zināms, priekšsacīkstēs Arājs savā skrējienā 100 metrus veica 10,41 sekundē, sasniedzot sezonas labāko rezultātu, kas ļāva sasniegt pusfinālu.

Arājs iepriekšējā Eiropas čempionātā pirms diviem gadiem sasniedza sacensību finālu, bet šoreiz uz meistarsacīkstēm bija devies pat bez izpildīta normatīva un drīzumā gatavojas pārorientēties uz bobslejista karjeru.

Tikmēr Baltušs 400 metru barjerskrējienā startēja pirmajā pusfināla skrējienā, kurā uzvaru ar rezultātu 49,09 sekundes izcīnīja krievs Deniss Kudrjavcevs, bet Baltušs ar rezultātu 50,96 sekundes palika astotais. Noslēgumā Baltušs šajā kārtā neapsteidza nevienu sportistu, ieņemot 23.vietu čempionātā.

Tikmēr labāko rezultātu pusfinālā uzrādīja Igaunijas skrējējs Rasmuss Megi, kurš sasniedza jaunu nacionālo rekordu - 48,54 sekundes.

Pirms tam otrdien priekšsacīkstēs Latvijas izlases debitants Eiropas čempionātos Baltušs savā skrējienā finišēja pēc 50,89 sekundēm, par 0,06 sekundēm labojot personisko rekordu. Priekšsacīkstēs Baltušs uzrādīja 26. ātrāko rezultātu.

Kā ziņots, pirms tam rīta sesijā Latvijas skrējēja Līga Velvere sasniedza Eiropas čempionāta pusfinālu 400 metru barjerskrējienā. Velvere savu skrējienu veica 57,43 sekundēs, kas starp piecām finišu sasniegušajām sportistēm viņai ļāva ieņemt ceturto vietu.

Automātiski pusfinālam kvalificējās katra skrējiena trīs ātrākās sportistes, kā arī četras labākās pārējo rezultātu īpašnieces, starp kurām bija arī 24 gadus vecā Velvere.

Savukārt 20 kilometru soļojumā 23.vietu izcīnīja latvietis Arnis Rumbenieks.

Jau vēstīts, ka otrdien Eiropas čempionāta pirmajā dienā 10 000 metru skrējienā 11.vietu izcīnīja Jeļena Prokopčuka, kura Vecā kontinenta meistarsacīkstēs startēja pēc astoņu gadu pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!