Foto: F64
Latvijas sprinteris Ronalds Arājs jau atsācis treniņus pēc Ahileja cīpslas savainojuma, bet viņam ir mērķis 2014.gadā kā Latvijas bobsleja izlases pārstāvim doties uz Soču olimpiskajām spēlēm, intervijā laikrakstam "Diena" teica Arājs.

Aizvadītajā Eiropas čempionātā Arājs 100 metru sprinta sacensību finālā guva smagu savainojumu, kas liedza viņam piedalīties Londonas Olimpiādē.

Šajā vasarā sportists vēl plāno piedalīties vieglatlētikas sacensībās, bet pēc tam viņš pārslēgsies uz bobsleju.

"Pirmās sacensības man būs jūnijā, jo nav nozīmes ātrāk mačos iziet skrejceliņā tikai tāpēc, lai noskrietu distanci. Ap to laiku visam vajadzētu jau būt kārtībā, lai varētu skriet par simts procentiem," "Dienai" stāstīja Arājs. "Psiholoģiski biju gatavs skriet jau Helsinkos tajā pašā dienā pēc traumas gūšanas. Šajā ziņā nebūs nekādu problēmu."

Arājam nopietni treniņi sāksies janvārī, kad būšot jāskrien 100 un 200 metri ar atkārtojumiem. Viņa mērķis nākamajā sezonā ir jauns Latvijas rekords: "Mans mērķis nākamsezon ir sasniegt Latvijas rekordu un skriet 10,00 līdz 10,10 sekunžu robežās. 10,30 sekundes mani neapmierinās. Tad nav vērts turpināt. Ja reiz pagājušajā sezonā Helsinkos jau ar sāpošu kāju varēju skriet 10,28 sekundēs, tad domāju, ka latiņa ir jāceļ uz augšu."

Arājs pēc pasaules vieglatlētikas čempionāta Maskavā pārslēgsies uz bobsleju un ar bobslejistiem gatavosies Soču Olimpiādei, bet pēc tam atkal plāno turpināt skriet. Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis viņam esot paudis uzticību un paredz vietu kādā no četrinieku ekipāžām.

"Prūsis teica, ka viņam četrinieku ekipāžā ir vajadzīgs viens stūmējs ar svaru no 85 līdz 90 kilogramiem, tā kā man vēl pāris kilogramu būs jāmet nost. Patlaban man ir 92 kilogrami. Par manām spēka un ātruma īpašībām Prūsis nešaubās. Svarīgi būs, kā es pielāgošos skriešanai pa ledu un kā apgūšu ielēkšanu bobsleja kamanās. Un vēl jau arī, vai nebūs bail braukt lejā pa trasi," laikrakstam uzsvēra sportists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!