Etiopietis Radži Asefa Vorku uzvarējis 29. SEB Tartu krosa maratonā, sasniedzot jaunu sacensību rekordu – 1:11:38, informē pasākuma organizatori.

"Tartu Jookusmaraton" notika jau 29. reizi un šogad tas pulcēja 6123 skrējēju, kas ir jauns sacensību rekords. Galvenajās distancēs – 23 un 10 km – piedalījās 3350 skrējēju, bet bērnu distancēs – 2503 dalībnieku.

"Lai gan "Tartu Jookusmaraton" ir viens no mazākajiem pasākumiem, ko organizē Tartu Maratona klubs, tas sasniedzis nozīmīgu dalībnieku skaitu," savu gandarījumu pauda maratona rīkotājs Indreks Kelks.

Neskatoties uz to, ka Tartu krosa maratons vairāk ir amatieru sacensības, tajā regulāri piedalās arī ārzemju viesi un profesionāli sportisti – tā pērn sieviešu konkurencē uzvarēja Kenijas skrējējas, bet šogad pirmās divas vietas absolūtajā vērtējumā tika Etiopijas sportistiem Radži Asefam Vorku un Čeinam Aberam Lemam, bet viņu tautiete Etaferu Vodaja Temesgena uzvarēja sieviešu konkurencē.

"Tartu Jookusmaraton" bija "SEB Tartu Complex Event 2011" seriāla otrais posms, trešais būs "30. SEB Tartu Rattaralli" velomaratons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!