Latvijas vieglatlēti Dmitrijs Jurkevičs, kā arī Lauma un Māra Grīvas otrdien kvalificējās pasaules Universiādes finālsacensībām. Tikmēr sprinteris Ronalds Arājs pārliecinoši sasniedza pusfinālu

Jurkevičs 1500 metru distancē savā priekšsacīkšu skrējienā finišēja pēc trijām minūtēm un 43,72 sekundēm, kas deva sesto vietu, tomēr šis skrējiens bija pārliecinoši ātrākais no visiem trijiem, un Latvijas sportista rezultāts bija sestais ātrākais no visiem priekšsacīkšu dalībniekiem.

Finālam kvalificējās trīs labākie katra skrējiena dalībnieki, kā arī trīs sportisti pēc uzrādītajiem laikiem. Līdz ar to Jurkevičs finālā iekļuva kā pēdējais pēc uzrādītā rezultāta.

Tikmēr māsas Grīvas sasniedza gandrīz vienādus rezultātus tāllēkšanas sektorā - Lauma ar 6,27 metriem ieņēma ceturto vietu kvalifikācijas A grupā, bet Mārai rezultāts 6,26 metri deva piekto vietu B grupā.

Kvalifikācijas normatīvs bija 6,25 metri, kas abām Latvijas sportistēm ļāva automātiski kvalificēties finālsacensībām.

Arājs 100 metru sprinta otrās kārtas sacensībās savā skrējienā distanci veica 10,29 sekundēs, kas bija trešais labākais rezultāts starp visiem sportistiem un ļāva pārliecinoši kvalificēties pusfinālam.

Ātrākais otrajā kārtā ar 10,25 sekundēm bija jamaikietis Žaks Hārvijs.

Otrdienas rīta sesijā Arājs ar trešo labāko rezultātu pārvarēja 100 metru sprinta pirmo kārtu, bet savu distanču nākamajās kārtās nespēja iekļūt četri citi Latvijas sportisti.

Savukārt finālā nespēja iekļūt Latvijas augstlēcējs Normunds Pūpols, kurš ar rezultātu 2,15 metri ieņēma septīto vietu savā kvalifikācijas grupā. Finālam kvalificējās visi sportisti, kuri pārvarēja 2,20 metru augstumā novietoto latiņu.

Tikmēr priekšsacīkšu kārtu otrdien nepārvarēja 400 metru skrējēji Mārtiņš Začests un Jānis Baltušs, 100 metru skrējēja Marlēna Reimane un Inese Nagle, kas startēja 400 metru barjerskrējienā.

Baltuss ar laiku 47,84 sekundes savā skrējienā bija trešais, kopējā ieskaitē ieņemot 27.vietu, bet Začests uzrādīja laiku 48,76 sekundes, savā skrējienā ieņēma ceturto vietu un ierindojās 32.pozīcijā kopējā ieskaitē.

Reimane ar laiku 12,30 sekundes savā priekšskrējienā bija sestā, kopējā ieskaitē ieņemot 44.pozīciju.

Nagle, priekšskrējienā uzrādot laiku minūte un 3,10 sekundes, finišēja pēdējā, astotajā, vietā, kopvērtējumā ierindojoties 22.pozīcijā.

Universiādē Latviju pārstāv 18 vieglatlēti, kā arī galda tenisisti.

Universiāde ilgs līdz 23.augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!