Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Azerbaidžānā dzimušais Turcijas sprinteris Ramils Gulijevs ceturtdien negaidīti uzvarēja pasaules vieglatlētikas čempionāta 200 metru sprinta distancē.

Pērn Eiropas čempionātā sudrabu guvušais sportists šoreiz distanci noskrēja 20,09 sekundēs, paliekot nepārspēts. Pēc finiša Gulijevs priecājās gan ar savas dzimtenes Azerbaidžānas, gan arī Turcijas karogu. Sportists Turcijas pilsonību pieņēma 2011. gadā.

Aizvadītajās sacensībās otro un trešo vietu guvušajiem sportistiem rezultāts bija 20,11 sekundes - pēc fotofiniša izpētes pie sudraba tika titulētais Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) sportists Veids van Nīkerks, kurš pirms divām dienām atkārtoti kļuva par čempionu 400 metros, kamēr bronzu izcīnīja Džerēms Ričardss no Trinidadas un Tobago.

Van Nīkerks cerēja kļūt par pirmo sportistu 22 gadu laikā, kurš pasaules čempionātā uzvarējis gan 200, gan 400 metros.

Tikai sestais (20,44 sekundes) palika Botsvānas sportists Īzaks Makvala, kuram šis čempionāts izvērtās ļoti neveiksmīgs. Kā zināms, pēc nokļūšanas karantīnā Makvala nevarēja piedalīties 400 metru distances finālā un 200 metros viņš priekšskrējienu aizvadīja viens, kad pārējie sportisti to jau bija paveikuši. Tieši Makvala 200 metru distancē ir sezonas līderis, tomēr pasaules čempionāta finālā viņam neizdevās iesaistīties cīņā par godalgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!