Foto: stock.xchng
Nākamā gada pavasarī Grieķijā notiks ultramaratons "300 spartieši", kura dalībniekus sagaida gandrīz 400 kilometrus gara distance un visai skarbi apstākļi, informē organizatori.

Maratonu trasē iekļauta distance no Spartas līdz Termopilai, pa kuru, atbilstoši leģendai, karalis Leonīds veda savu spartiešu armiju cīņā pret persiešiem 480 g.p.m.ē. Trases garums būs 378 kilometri, turklāt posmu atcelšana laika apstākļu dēļ nav paredzēta, un skriešana būs gan pa asfaltētiem, gan lauku ceļiem. Lai iekļautos sacensībās, skrējējiem būs jāveic vismaz 5,5 kilometri stundā.

Organizatori nodrošinās tikai brokastis un vakariņas nometnē, kurā skrējēji varēs pārnakšņot, kā arī medicīnisko palīdzību un informatīvo atbalstu.

Garākais sacensību posms būs priekšpēdējā, septītajā dienā, kad ultramaratona dalībniekiem būs jāveic 55 kilometri. Īsākā būs pēdējā maratona diena ar 31 kilometru garu trases posmu.

Šajā ultramaratonā, kas notiks no 26.aprīļa līdz 3.maijam, varēs piedalīties tikai 300 skrējēju vecumā no 18 gadiem, ziņo skrējiena mājas lapa "300ofsparta.com".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!