Foto: PantherMedia/Scanpix
Ungārs Kristiāns Parss sestdien triumfēja Šveices pilsētā Cīrihē notiekošā Eiropas čempionāta vieglatlētikā vesera mešanas sacensībās, tādejādi aizstāvot savu pirms dieviem gadiem iegūto titulu.

Londonas olimpiskais čempions Parss vesera mešanas sacensībās triumfēja ar sezonas labāko rezultātu pasaulē - 82,69 metri.

Sudraba godalgu ieguva polis Pāvels Fajdeks, kurš pērn kļuva par pasaules čempionu. Tikmēr pie bronzas tika Krievijas sportists Sergejs Ļitvinovs.

800 metru skrējienā sievietēm labākā bija Baltkrievijas sportiste Marina Arzamasova, finišu sasniedzot pēc vienas minūtes un 58,15 sekundēm, kas ir jauns šīs sezonas labākais rezultāts Eiropā. Tikmēr sudrabu ieguva Linsija Šārpa no Lielbritānijas, kura bija pašreizējā Eiropas čempione, bet trešā bija Polijas skrējēja Joanna Juzvika.

Jau vēstīts, ka Francijas garo distanču skrējēja Kristele Donī sestdien kļuva par Eiropas čempionāta uzvarētāju maratonā.

Pašlaik 39 gadus vecā Donī 42,195 kilometrus garo distanci veica divās stundās, 25 minūtēs un 14 sekundēs, kas ir jauns Eiropas čempionātu rekords.

Pēdējos kilometros Donī iekrāja izšķirošo pārsvaru pār otrajā vietā finišējušo itālieti Valēriju Straneo, kura sekoja pēc 13 sekundēm un kura arī pērn pasaules čempionātā tika pie vicečempiones titula.

Tikmēr uzvarētājai 27 sekundes sekoja Portugāles skrējēja Žesika Augustu, kurai šis maratonā ir lielākais panākums augstākās raudzes sacensībās.

Eiropas čempionāts noslēgsies svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!