Latvijas trīssoļlēcēja Māra Grīva un kārtslēcējs Kārlis Pujāts ceturtdien Belgradā pasaules vasaras Universiādē vieglatētikas sacensībās nepārvarēja priekšsacīkstes.

Grīva ceturtdien nespēja kvalificēties pasaules vasaras Universiādes finālsacensībām trīssoļlēkšanā, vēsta sacensību mājaslapa internetā.

Kvalifikācijas sacensībās Grīvai visveiksmīgākais bija pirmais mēģinājums, kurā viņa aizlēca 12,43 metrus tālu, kas bija astotais labākais rezultāts A apakšgrupā un 14.labākais kopvērtējumā.

Finālsacensībām kvalificējās pirmo 12 vietu ieguvējas abu grupu kopvērtējumā, un latvieti no 12.vietas šķīra tikai seši centimetri.

Vislabāko rezultātu - 14,24 metrus - kvalifikācijā sasniedza Kubas sportiste Harianna Martinesa Iglesiasa, kura spēja aizlekt 14,24 metrus.

Jau ziņots, ka Māra un Lauma Grīvas otrdien piedalījās arī Universiādes tāllēkšanas sacensībās, kur kvalifikācijā Māra Grīva labākajā mēģinājumā uzrādīja rezultātu 5,83 metri, ieņemot devīto vietu A grupā, savukārt Lauma Grīva aizlēca 6,04 metrus tālu un B grupā ierindojās astotajā vietā.

Abu kvalifikācijas grupu kopvērtējumā Lauma ieņēma 15.vietu, bet Māra ierindojās 19.pozīcijā. Finālsacensībām kvalificējās 12 labākās sportistes.

Tikmēr Pujāts ceturtdien nespēja kvalificēties pasaules vasaras Universiādes finālsacensībām kārtslēkšanā.

Pujāts Kvalifikācijas sacensībās spēja pārlekt piecu metru augstumā novietoto latiņu, taču ar to nepietika, lai kvalificētos finālam. Latvieša rezultāts bija septītais labākais viņa grupā un 13.labākais 17 dalībnieku konkurencē abu grupu kopvērtējumā.

Labākais kvalifikācijas dalībnieku sasniegtais rezultāts bija 5,20 metri, kurus trešdien spēja pārvarēt desmit sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!