Foto: F64

Latviešu lodes grūdējs Māris Urtāns ziņas par to, ka viņam varētu tikt piešķirta Eiropas čempionāta bronzas godalga, uzņēmis ar īslaicīgu prieku.

Kā ziņots, Baltkrievijas Vieglatlētikas federācija par dopinga lietošanu mūža diskvalifikāciju piespriedusi valsts lodes grūdējam Andrejam Mihņevičam, un pēc šāda notikumu pavērsiena latviešu sportists varētu saņemt 2010.gada Eiropas čempionāta bronzas godalgu.

"Tas lielais prieks atnāca un aizgāja. Sēžot mājās un uzzinot šādus jaunumu, tomēr nav tas pats, kas izcīnīt godalgu stadionā, kad aplaudē skatītāji," saka Urtāns.

Viņš arī atminējās, kā čempionātā katrā nākamajā piegājienā rezultāti gājuši uz augšu, bet iztraucējusi tiesnešu iejaukšanās, kas visdrīzāk godalgu liedza izcīnīt jau toreiz.

"Toreiz biju ļoti dusmīgs. Rezultāti ar katru nākamo grūdienu uzlabojās, bet tad, gatavojoties pēdējam piegājienam, tiesneši divreiz palūdza iziet no sektora un izsita mani no ritma. Ja pēc pirmās iejaukšanās reizes vēl spēju noskaņojiet, tad pēc otrās vairs nekas nesanāca," atceras sportists.

32 gadus vecais Urtāns šogad pārcietis divas operācijas. Viena veikta plecam, bet otra - plaukstai. "Šobrīd treniņos vairāk strādāju uz kājām. Braukāju pie fizioterapeitiem un ceru, ka trenēt rokas ar svaru stieņiem varēšu atsākt oktobrī. Pagaidām ar rokām veicu vien vingrinājumus," pauda sportists.

Londonas olimpiskajās spēlēs pērnvasar lodes grūdējs startēja neveiksmīgi, ierindojoties 27.vietā.

Nesen Urtāns izteicies, ka plāno grūst lodi līdz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, taču vispirms nepieciešams pārliecināties, kā sadzīs savainojumi. Šosezon viņš sacensībās nepiedalās.

Attiecībā uz iespēju, ka Urtānam varētu tikt Eiropas čempionāta bronza, Latvijas vieglatlētikas izlases galvenais treneris Edvīns Krūms pastāstīja, ka šobrīd oficiāla informācija no Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) par to vēl nav saņemta.

"Taču esam nosūtījuši vēstuli [Eiropas Atlētikas asociācijai] EAA, lai noskaidrotu, kā notiks Urtāna apbalvošana, ja viņam tiks piešķirta trešā vieta. Šāds precedents Latvijā vēl nav bijis," sacīja Krūms.

Pagaidām nav oficiāli apstiprināts, vai Mihņevičam līdz ar diskvalifikāciju arī anulēti visi kopš tā laika uzrādītie rezultāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!