Foto: AP/Scanpix

Olimpiskais un pasaules čempions skriešanā sprinta distancēs un viens no pasaules labākajiem vieglatlētiem Useins Bolts no Jamaikas ir apbēdināts, ka pirms pasaules čempionāta tik liela uzmanība tiek pievērsta dopinga skandāliem, intervijā aģentūrai "Reuters" sacīja pats sportists.

Pēdējā laikā Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) nonākusi dopinga skandālu ēnā, jo 28 no 32 atkārtotajām pārbaudēm 2005. un 2007.gada pasaules čempionātos ņemtām dopinga analīzēm bijušas pozitīvas.

"Pēdējā laikā mediju virsrakstos daudz runāts par dopingu. Vieglatlētika atrodas ļoti sliktā pozīcijā," izteicās Bolts. "Cerams, ka jaunais prezidents [Sebastjans Koe] spēs veikt izmaiņas un padarīs sportu labāku. Cīņa ar dopingu nebūs viegla, bet padarot stingrākus noteikumu, mazāk cilvēku atļausies riskēt."

"Vienmēr būs kāds, kurš domās, ka spēs apiet sistēmu. Es viens pats to [uzvarēt cīņu ar dopingu] nevaru izdarīt. To nekad neizdarīs viens cilvēks. Es koncentrējos tikai uz to, kas man jāizdara," stāstīja pasaules ātrākais sprinteris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!