Foto: Publicitātes attēli
Uz jubilejas, desmito, Viļņas maratonu, kas paredzēts 15.septembrī, rīkotāji gaida ierodamies līdz 10 000 dalībnieku. Sacensību balvu fonds būs 25 000 litu.

Šogad Viļņas maratona dalībniekus gaidīs atjaunota trase, ko veidos divi apļi pa skaistākajām pilsētas vietām.

"Iepriekšējos gados dalībniekiem nācās veikt četrus apļus. Trase bija smaga, un prāvu daļu ceļa dalībniekiem nācās skriet pret kalnu. Šogad, tāpat kā pašos pirmajos maratonos, trasi veidos divi apļi, kas vedīs cauri vecpilsētai un centram un pirmo reizi stiepsies līdz Viņģa parkam. Tātad trase būs vieglāka un interesantāka tiklab dalībniekiem, kā skatītājiem," stāsta aģentūras "Tarptautinis maratonas" direktors Darjus Mikulis.

"Naudas fonda ziņā "Danske Bank Vilniaus maratonas" neatšķiras no maratoniem, kas tiek rīkoti kaimiņvalstīs - Latvijā un Igaunijā. Maratona un pusmaratona distancēm nepieciešama laba sagatavotība un liela izturība, tādēļ balvu fonds, tāpat kā trase un organizatoriskā puse, ir svarīgs faktors profesionālajiem skrējējiem, kas izvēlas, kurā maratonā piedalīties. Jo vairāk skrējēju piesaistīsim, jo lielākus svētkus sagādāsim dalībniekiem, skatītājiem un visai pilsētai," saka skriešanas svētku ģenerālsponsora "Danske Bank" ģenerāldirektors Gintauts Galvanausks.

"Danske Bank Vilniaus maratonas" paredzēts gan profesionāliem sportistiem, gan amatieriem no Lietuvas un visas pasaules. Spēkus tajā varēs izmēģināt maratona (42,195 kilometru), pusmaratona (21,98 kilometru) un ceturtdaļmaratona (10,549 kilometru) trasēs. Paredzēti arī stafetes skrējieni 4x10,550 kilometru distancē un mazais maratons 4,2 kilometru trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!