Foto: AFP/Scanpix/LETA
Gunta Vaičule un Sindija Bukša pirmdien pasaules čempionātā vieglatlētikā Dohā 200 metros nepārvarēja priekšskrējiena barjeru un sacensības ir noslēgušas.

Otrajā priekšskrējienā Bukša finišēja septītajā vietā astoņu skrējēju konkurencē, sasniedzot rezultātu 23,53 sekundes. Skrējienā ar rezultātu 22,79 sekundes uzvaru svinēja Iveta Lalova-Kolio.

Trešajā skrējienā Gunta Vaičule ieņēma sesto vietu septiņu skrējēju vidū, distanci veicot 23,32 sekundēs. Uzvarēja ASV sprintere Britānija Brauna ar 22,33 sekundēm.

Lai iekļūtu pusfinālā, bija jāiekļūst triju ātrāko skrējēju skaitā vai jābūt starp sešām ātrākajām skrējējām pārējo sprinteru vidū, un jau pēc ceturtā no sešiem priekšskrējieniem bija zināms, ka nākamajā kārtā Latvijas sprinteres neiekļūs.

200 metru kopvērtējumā pasaules čempionātā Vaičule ierindojās 30.vietā, bet Bukša - 36.vietā 45 sportistu vidū.

Cīņā par medaļām nepiedalīsies nīderlandiete Dafne Shipersa un bronzas medaļniece 100 metros Kotdivuāras pārstāve Marī Žozē Talū, kuras skrejceļā nemaz neizgāja, kā arī Igaunijas desmitcīņnieka Maikela Uibo dzīvesbiedre Šona Millere-Uibo, kura ir sezonas līdere 200 metros, taču nepārdomātā kalendāra dēļ pirmdien izvēlējusies startēt 400 metru priekšsacīkstēs.

Vaičule un Bukša neizpildīja pasaules čempionāta normatīvu, bet tika pie speciālajiem ielūgumiem. Vaičule šosezon 200 metrus skrējusi 23,08 sekundēs, kas dod 90.vietu pasaulē, bet Bukša ar 23,24 sekundēm ir 137.vietā.

Pirms diviem gadiem Bukša ar 23,54 sekundēm nepārvarēja priekšsacīkstes un čempionātā ieņēma 29.vietu.

Pasaules čempionāts līdz 6.oktobrim norisināsies Kataras galvaspilsētā Dohā. Čempionāts notiks desmit dienas, sadalot medaļu komplektus 49 disciplīnās.

Latviju šajās meistarsacīkstēs pārstāvēs 12 sportisti.

Kopš 1993.gada, kad notika ceturtais pasaules čempionāts Vācijā, Latvijas izlase ir piedalījusies visos čempionātos ar vismaz deviņu sportistu līdzdalību. Piedaloties 17 Latvijas izlases sportistiem, Latvija visplašāk pasaules čempionātā tika pārstāvēta 1997.gadā, kad meistarsacīkstes notika Grieķijā.

"Khalifa International" stadiona ietilpība ir 40 000 sēdvietu. Stadionā ir uzstādīta inovatīva un videi draudzīga gaisa dzesēšanas tehnoloģija, kas ļaus regulēt temperatūru ne tikai stadionā, bet arī skatītāju tribīnēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!