Latvijas rekordists šķēpmešanā Vadims Vasiļevskis apņēmies tomēr turpināt savu karjeru, aģentūrai LETA apliecināja Latvijas vieglatlētikas izlases treneris Edvīns Krūms.

Uzreiz pēc izgāšanās Londonas olimpiskajās spēlēs Vasiļevskis žurnālistiem paziņoja, ka pēc sezonas noslēgs karjeru, un ilgu laiku ar šādu apņēmību arī dzīvojis, tomēr sportistam domas mainīt licis fakts, ka viņam, visticamāk, tomēr izdosies iekļūt Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) B sastāvā, iegūstot finansējumu nākamajam gadam.

Vasiļevskis pagājušajā gadā sasniedza ceturto labāko rezultātu pasaulē (86,50 metri), kas atbilst LOV B kritērijiem.

"Vakar runājām, un viņš ir apņēmības pilns startēt, vēloties sevi pierādīt," teica Krūms, izsakot cerību, ka sabiedrība to uzņems saprotoši. "Mūsu sabiedrība sportistiem nepalīdz - veiksmīgos brīžos visi atbalsta, bet pie pirmajām neveiksmēm skarbi kritizē. Reti kurš cilvēks bijis tur, kur ir sportisti, un viņiem to nesaprast."

Kā ziņots, pēc Londonas olimpiskajām spēlēm Vasiļevskis vēl piedalījās divos IAAF "Briljanta līgas" posmos, bet ar augstiem rezultātiem neizcēlās.

Savukārt Londonas Olimpiādē Vasiļevskis sasniedza vien 72,81 metru, ierindojoties 38.vietā 44 dalībnieku konkurencē. Bez fināla sezonas nozīmīgākajās sacensībās Vasiļevskis palika jau trešo gadu pēc kārtas.

Kā ziņots, Vasiļevskis ir 2004.gada Atēnu olimpisko spēļu vicečempions, 2008.gada IAAF vieglatlētikas sezonas finālsacensību uzvarētājs un Latvijas rekordists (90,73 metri).

Tomēr neilgi pirms Londonas Olimpiādes viņam finansiālu problēmu dēļ internetā nācās ievietot sludinājumu, ka pārdod Atēnās izcīnīto medaļu.

Runājot par pārējiem Latvijas sportistiem, Krūms izteicās, ka lieli pārsteigumi nav gaidāmi. "Varbūt kāds pamainīs disciplīnas, bet neviens cits karjeru neplāno beigt."

Skriet atsācis Latvijas rekordists 100 metru sprintā Ronalds Arājs, kurš šī gada Eiropas čempionāta finālā sarāva Ahileja cīpslu. Krūms atklāja, ka sportistam joprojām dzīvs ir sapnis par dalību Soču olimpiskajās spēlēs bobsleja izlases sastāvā.

"Šosezon viņš noteikti neizmēģinās spēkus bobslejā, bet olimpiskajā sezonā jau varētu konkurēt uz vietu sastāvā, ja būs pietiekoši labs," atklāja Krūms. "Viņš būs fiziski pārāks par vairumu bobsleja izlases dalībnieku, tomēr jautājums, vai viņam tas izdotos, ir atklāts, jo šis tomēr ir specifisks sporta veids. Tomēr to mēs redzēsim vien pēc nākamās vasaras sezonas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!