Foto: F64
Sestdien, 28. maijā, Tartu Tamme stadionā notiks Igaunijas "Bigbank" Zelta līgas vasaras sezonas atklāšanas sacensības, kurās viens no galvenajiem notikumiem būs trīs Latvijas vadošo šķēpmetēju tikšanās.

No Latvijas dalībai šajās sacensībās jau reģistrējušies šķēpmetēji – olimpiskie vicečempioni Vadims Vasiļevskis un Ainārs Kovals, kā arī pasaules junioru rekorda īpašnieks Zigismunds Sirmais. Šķēpmešanā Latviju pārstāvēs vēl viens junioru vecuma sportists Ansis Brūns.

Tāpat dalību sacensībās Igaunijā apstiprinājuši tāllēcēji Jānis Leitis, Lauma un Māra Grīvas, kārtslēcēji Mareks Ārents un Ildze Bortaščenoka, augstlēcējs Normunds Pūpols, kā arī jaunieši Laura Ikauniece un Jānis Baltušs, kuri gatavojas startēt 200 m sprintā.

BIGBANK Zelta līgas vasaras sezonas atklāšanas sacensības Tartu sāksies plkst. 15:00 un noslēgsies pusseptiņos ar 400m barjerskrējienu.

Turpmākās BIGBANK Zelta līgas vasaras sezonas sacensības notiks 7. jūnijā Rakverē, 30. jūnijā Raplamā, 12.jūlijā Jēgevā, bet Zelta līgas fināls – 9. augustā Viljandi.

BIGBANK Zelta līga (BIGBANK KULDLIIGA) ir Baltijas lielākas vieglatlētikas sacensības, kas notiek Igaunijā. Vasarā sacensības notiek piecās kārtās, bet ziemā – trijās kārtās telpās. Šī ir jau sestā Zelta līgas sezona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!