Foto: AFP/Scanpix

Latvijas šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis pēc neveiksmes pasaules čempionātā neplāno likt punktu karjerai, jo pēc šīm sacensībām viņam nav nolemtības sajūtas, intervijā laikrakstam "Diena" sacīja pats sportists.

Atgādinām, ka Vasiļevskis ceturtdien kvalifikācijas sacensībās šķēpu labākajā mēģinājumā aizmeta 79,68 metrus tālu, neiekļūstot finālā. Kvalifikācijas normatīvs bija 82,50 metri, un sacensības latviešu šķēpmetējs noslēdza 15.vietā.

"Vismaz divus trīs gadus vēl startēšu, jo jūtu, ka lietas mainījušās uz labo pusi. Nav vairs tādas nolemtības sajūtas, kāda bija pēc iepriekšējām neveiksmēm," laikrakstam stāstīja Vasiļevskis, kurš šosezon vēl plāno piedalīties pāris komercmačos.

"Citas reizes iekļūšanai divpadsmitniekā pietika arī ar rezultātu 78 līdz 79 metru robežās, šoreiz vajadzēja mest nedaudz pāri 80 metriem. No otras puses, salīdzinot ar iepriekšējām reizēm, manā sniegumā ir progress," turpināja sportists.

Vasiļevskis uzskata, ka ir pārvarējis pēdējos gados novēroto mandrāžu, un to pierādot arī tas, ka katrs nākamais metiens nav bijis sliktāks.

Vasiļevskis tomēr atzina, ka viņš pieļāvis kļūdu, vienatnē gatavojoties mačiem. Aizvadītajās divās nedēļās viņš atkal ieklausījies treneres Valentīnas Eidukas padomos, kas palīdzējis uzlabot tehniku, taču nepilnības bija palikušas.

Atgādinām, ka pēc neveiksmīgajām olimpiskajām spēlē Vasiļevskis paziņoja par karjeras beigšanu, tomēr šajā sezonā viņš tomēr izlēma startēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!