Foto: F64
Latvijas vieglatlētikas vidējo distanču skrējējai Līgai Velverei sestdien gaidāmais pusfināla skrējiens būs labāks nekā piektdien aizvadītajās priekšsacīkstes, uzskata sportiste.

Jau ziņots, ka Velvere piektdien Dohā sasniedza pasaules čempionāta pusfinālu 800 metru distancē. Priekšsacīkstēs Velvere divus apļus veica divās minūtēs un 2,93 sekundēs, kas skrējienā deva piekto vietu. Pusfinālā automātiski iekļuva pirmajā trijniekā finišējušās sportistes, bet Velvere nākamo fāzi sasniedza ar rezultātu.

"Galvenais ir izdarīts – pusfinālā esmu tikusi. Protams, varēju labāk, bet darīju visu, lai kvalificētos ar vietu priekšskrējienā. Kaut kā skrējiens negāja tā, kā cerēts. Rīt ir jauna diena, un esmu pārliecināta, ka rītdien skriesies labāk," pēc skrējiena sarunā ar Latvijas Vieglatlētikas savienību (LVS) stāstīja Velvere.

Dohā vakarā temperatūra bija 34 grādi pēc Celsija, bet mitrums – 70%.

"Mums tas ir kas nepieredzēts. Divējādas sajūtas, jo telpās ir nedaudz par aukstu, līdz ar to, izejot ārā, šķiet, ka ir beidzot siltums. Taču, nedaudz atrodoties ārā, karstums ir pārāk liels. Sākas svīšana un nav ko elpot. Varbūt tieši temperatūras maiņa bija tas, kas ietekmēja manu skrējienu," secināja Velvere.

Latvietei bija 18. labākais rezultāts, bet pusfinālā startēs 24 sportistes. Priekšskrējienos stadionā izgāja 41 skrējēja.

Velvere savu šosezon labāko rezultātu – divas minūtes un 1,12 sekundes – sasniedza jūnijā, kas pirms pasaules čempionāta rangā deva 53. vietu. Viņa neizpildīja pasaules čempionāta normatīvu, taču saņēma speciālo ielūgumu.

Saldenieces personīgais rekords ir pērn augustā sasniegtās divas minūtes un 0,75 sekundes.

Pasaules čempionāts līdz 6. oktobrim norisināsies Kataras galvaspilsētā Dohā. Čempionāts notiks desmit dienas, sadalot medaļu komplektus 49 disciplīnās.

Latviju šajās meistarsacīkstēs pārstāvēs 12 sportisti.

Kopš 1993. gada, kad notika ceturtais pasaules čempionāts Vācijā, Latvijas izlase ir piedalījusies visos čempionātos ar vismaz deviņu sportistu līdzdalību. Piedaloties 17 Latvijas izlases sportistiem, Latvija visplašāk pasaules čempionātā tika pārstāvēta 1997.gadā, kad meistarsacīkstes notika Grieķijā.

"Khalifa International" stadiona ietilpība ir 40 000 sēdvietu. Stadionā ir uzstādīta inovatīva un videi draudzīga gaisa dzesēšanas tehnoloģija, kas ļaus regulēt temperatūru ne tikai stadionā, bet arī skatītāju tribīnēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!