Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas vesera metēja Laura Igaune piektdien Dohā pasaules čempionātā vieglatlētikā nesasniedza finālu.

Igaune kvalifikācijā veseri meta 67,14, 67,77 un 66,39 metru tālumā, ar ko nebija gana fināla sasniegšanai.

Kvalifikācijas normu, 72,00 metrus, sasniedza deviņas sportistes, bet vēl trīs vesera metējas finālā iekļuva ar rezultātu. Lai iekļūtu finālā, pietika ar 71,35 metru tālu metienu, bet Igaunes personiskais un valsts rekords ir šogad maijā sasniegtie 73,56 metri.

Ar savu rezultātu viņa ieņēma 22. vietu 30 sportistu konkurencē, bet labāko rezultātu kvalifikācijā sasniedza amerikāniete Dīenna Praisa, kura rīku raidīja 73,77 metru tālumā.

Savainojuma dēļ pasaules čempionātā nestartē planētas rekordiste Anna Vlodarčika no Polijas.

Jau ziņots, ka Līga Velvere piektdien sasniedza pusfinālu 800 metru distancē.

Pasaules čempionāts līdz 6. oktobrim norisināsies Kataras galvaspilsētā Dohā. Čempionāts notiks desmit dienas, sadalot medaļu komplektus 49 disciplīnās.

Latviju šajās meistarsacīkstēs pārstāvēs 12 sportisti.

Kopš 1993. gada, kad notika ceturtais pasaules čempionāts Vācijā, Latvijas izlase ir piedalījusies visos čempionātos ar vismaz deviņu sportistu līdzdalību. Piedaloties 17 Latvijas izlases sportistiem, Latvija visplašāk pasaules čempionātā tika pārstāvēta 1997. gadā, kad meistarsacīkstes notika Grieķijā.

"Khalifa International" stadiona ietilpība ir 40 000 sēdvietu. Stadionā ir uzstādīta inovatīva un videi draudzīga gaisa dzesēšanas tehnoloģija, kas ļaus regulēt temperatūru ne tikai stadionā, bet arī skatītāju tribīnēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!