Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vesera metējs Igors Sokolovs sestdien izcīnīja savu 35.zelta medaļu valsts meistarsacīkstēs, vēsta Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

Šajā nedēļas nogalē Kokneses sporta centra stadionā notiek sacensības diska, vesera un šķēpa mešanā, kas vienlaikus ir arī ziemas čempionāts. Sestdien sacentās diska un vesera metēji.

Sokolovs vesera mešanā uzvarēja ar rezultātu 62,16 metri. Koknesē izcīnītā čempiona zelta medaļa viņa ir jau 35. karjerā. Sokolovs pirmo reizi oficiālās sacensībās veseri meta 14 gadu vecumā 1988.gadā, bet četrus gadus vēlāk pirmo reizi uzvarēja Latvijas čempionātā.

2004. gadā Sokolovs pirmo reizi sasniedza Latvijas rekordu (71,49 metri) un līdz 2009.gadam to laboja kopā 12 reizes (labākais rezultāts - 80,14 metri). Viņam sestdien bija arī visaugstāk vērtētais rezultāts pēc Starptautiskās Vieglatlētikas savienības ("World Athletics") tabulas - 920 punkti.

Vesera mešanā sievietēm pirmo reizi par Latvijas čempioni starp pieaugušajiem kļuva Karīna Jansena ar rezultātu 51,62 metri, kas tikai nedaudz atpaliek no viņas personīgā rekorda (52,38 metri).

Par Latvijas čempionu diska mešanā vīriešiem pirmo reizi kļuva Aleksandrs Volkovs - 49,16 m. Savukārt sievietēm arī pirmo reizi čempiones godā tieši diska mešanā bija Anna Gulbe, kura rīku raidīja 42,87 metru tālumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!