Olimpiskais čempions Tomass Rēlers no Vācijas piektdien Dimanta līgas vieglatlētikā atklāšanas etapā, kas risinājās Dohā, sasniedza otro visu laiku tālāko rezultātu šķēpmešanā.

Rēlers sacensībās svinēja uzvaru ar 93,90 metrus tālu raidījumu, ko izpildīja noslēdzošajā metienā.

Rēlera personiskais rekords līdz šim bija 91,28 metri, bet pērn Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs viņš triumfēja ar 90,30 metriem.

Pieci visu laiku labākie metieni pieder leģendārajam čeham Janam Železnijam, kura 1996. gadā sasniegtais pasaules rekords ir 98,48 metri.

Kā zināms, Eiropas Vieglatlētikas asociācija (EAA) izteikusi piedāvājumu anulēt visus pasaules rekordus, kas sasniegti kopš 2005. gada, līdz ar to Rēlers varētu kļūt par pasaules rekordistu.

Vāciešiem šķēpmešanas sacensības Dohā bija īpaši veiksmīgas, jo otro vietu ar personisko rekordu izcīnīja Johanness Veters, kurš aizmeta 89,68 metrus.

Negaidīts rezultāts tika piedzīvots 100 metru sprintā, kurā, apsteidzot visus favorītus, uzvaru svinēja DĀR sportists Akani Simbine. 23 gadus vecais sportists noskrēja 9,99 sekundēs.

Otro vietu ar 10,08 sekundēm izcīnīja slavenais jamaikietis Asafa Pauels, kamēr pēc 10,13 sekundēm finišēja Kataras naturalizētais nigērietis Femi Ogunode, bet uzreiz aiz goda pjedestāla palika Riodežaneiro olimpisko spēļu medaļnieki Džastins Getlins un Andrē de Grase.

Dāmu 200 metros tikmēr uzvarēja viena no Riodežaneiro olimpisko spēļu varonēm Jamaikas skrējēja Ileina Tompsone, kura finišēja pēc 22,19 sekundēm un pārliecinoši apsteidza Nīderlandes zvaigzni Dafni Shipersu.

"Pērn es uzvarēju katri sacīksti, bet viņa uzvarēja svarīgākās," pauda Shipersa. "Ceru, ka šogad būs otrādi."

Tikmēr 800 metros dāmām labākā bija pretrunīgi vērtētā DĀR skrējēja Kastera Semenja, finišējot pēc minūtes un 56,61 sekundes, bet 1500 metru distancē vīriem pirmās sešas vietas aizņēma kenijieši, uzvaru svinot 2015.gada pasaules čempionāta sudraba ieguvējam Elijam Manangoi, kurš distanci veica trijās minūtēs un 31,9 sekundēs.

Tāpat piektdien lodes grūšanā dāmām uzvarēja amerikāniete Mišela Kārtere (19,32 metri), kārtslēkšanā dāmām ar 4,80 metriem triumfēja grieķu olimpiskā čempione Ekaterini Stefanidi, augstlēkšanā vīriem 2,36 metrus lēca Kataras pārstāvis Mutazs Esa Baršims, 400 metru skrējienā vīriem ar 44,60 sekundēm labākais bija bahamietis Stīvens Gārdiners, kuram aiz muguras sekoja pazīstamais amerikānis Lašons Merits, trīssoļlēkšanā vīriem ar 17,25 metriem nepārspēts bija amerikānis Kristians Teilors, 100 metru barjersprintā dāmām pasaules rekordiste Kendra Herisone no ASV noskrēja 12,59 sekundēs, 3000 metru šķēršļu skrējienā dāmām pēc deviņām minūtēm un 0,12 sekundēm finišēja uzvaru guvusī Hvina Kijenga no Kenijas, bet 3000 metru "tīrajā" distancē vīriem ar rezultātu septiņas minūtes un 28,73 sekundes nepārspēts bija cits Kenijas atlēts Ronlds Kvemojs.

Šis bija pirmais no 14 šīs sezonas Dimanta līgas etapiem un šoreiz uz starta neizgāja neviens Latvijas sportists. Nākamo reizi sportisti 13. maijā tiksies Šanhajā.

Kā ziņots, pērn Latvijas šķēpmetēja Madara Palameika triumfēja Dimanta līgas kopvērtējumā savā disciplīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!