Bijušās Latvijas tāllēcējas Inetas Radevičas pozitīvās dopinga analīzes Londonas olimpiskajās spēlēs aizvadītajā nedēļas nogalē satricināja vietējo sporta sabiedrību, bet televīzijas kanāla "360TV" raidījuma "Hattrick" vadītājs Armands Puče šo lietu sasaistīja ar vērienīgo Krievijas dopinga skandālu.

Kā izpētīja Puče, tad skandalozā Krievijas dopinga programma tika īstenota laika posmā no 2005. līdz 2015. gadam, bet no 2007. gada Radeviča galvenokārt trenējās Maskavā, CSKA sporta kompleksā.

Tāpat viņš norādīja, ka Radevičas trenera Jevgeņija Ter-Avanesova divas citas audzēknes – Viktorija Vaļukeviča un Anna Pjatiha – arī tika diskvalificētas par aizliegto vielu lietošanu.

Kā vēstīts, karjeru beigušajai tāllēcējai Radevičai pēc atkārtotām pārbaudēm konstatētas pozitīvas dopinga analīzes 2012.gada Londonas olimpisko spēļu laikā. Kā ziņoja Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) Vieglatlētikas integritātes vienība (AIU), Radevičas analīzēs atrastas anaboliskā steroīda oksandrolona pēdas. Šī iemesla dēļ Radeviča atkāpusies no LVS prezidentes amata.

Pilnu raidījumu "Hattrick" varēs vērot trešdien pulksten televīzijas kanālā "360TV" un lietotnē "Shortcut".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!