Foto: AFP/Scanpix/LETA
Vieglatlēti kvalifikācijas punktus Tokijas olimpiskajām spēlēm varēs sākt pelnīt vien pēc 1. decembra, otrdien paziņoja Pasaules vieglatlētikas savienība ("World Athletics").

Sakarā ar koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 straujo attīstību pasaulē "World Athletics" otrdien paziņoja, ka līdz pat decembra sākumam sportistiem nebūs iespēja krāt kvalifikācijas punktus.

"Uzskatām, ka šāda rīcība dos sportistiem lielāku skaidrību par saviem sezonas turpmākajiem plāniem. Tāpat šādi mēs spēsim nodrošināt lielāku vienlīdzību un vienādas iespējas visiem pasaules vieglatlētiem," teica organizācijas prezidents Sebastians Ko.

Savukārt sportisti, kuri jau ir kvalificējušies Olimpiādei, saglabās savu iegūto pozīciju. "World Athletics" arī ziņo, ka kvalifikācija maratona sacensībām noslēgsies nākamā gada 31.maijā, bet pārējās disciplīnās, punktus iespējams pelnīt līdz 29.jūnijam.

Tāpat uz laiku "iesaldēts" pasaules rangs.

Paredzams, ka vieglatlētikas sezona varētu sākties jūnijā, taču neviens no rezultātiem olimpiskās kvalifikācijas kontekstā netiks ņemts vērā līdz noteiktajam 1.decembrim.

Tokijas olimpiskās spēles nākamvasar norisināsies no 23.jūlija līdz 8.augustam jeb tajā pašā laika periodā, kad bija paredzētas šovasar.

Kopš 1948.gada vasaras olimpiskās spēles notikušas ik pēc četriem gadiem. Lai gan olimpiskās spēles pieredzēja boikotus, teroraktus un protestus, tās ne reizi netika pārceltas, taču šoreiz koronavīrusa straujā izplatība pasaulē liegs sportistiem šovasar pulcēties Tokijā.

Pasaules vēsturē līdz šim atceltas tikai trīs olimpiskās spēles un visos gadījumos tas notika kara dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!