UCI kontinentālā līmeņa šosejas riteņbraukšanas komandas "Apmler Development Team" galvenais treneris Toms Flaksis uzsver, ka Igaunijas vienības galvenais mērķis ir veicināt gados jaunu sportistu progresu, intervijā pēc komandas prezentēšanas Flaksis skaidro Latvijas Riteņbraukšanas federācijai (LRF).

Jau ziņots, ka vienības sastāvā iekļauti divi Latvijas šosejas riteņbraucēji – Pauls Rubenis un Kristers Ansons, bet par komandas galveno treneri iecelts Toms Flaksis.

"Mūsu mērķis ir panākt, lai šiem jaunajiem sportistiem būtu viens milzīgs solis tālāk viņu karjerā. Bieži vien tas grūtākais moments ir, ka pēc junioru vecuma sportistiem nav, kur palikt," stāsta Flaksis.

Treneris vēlas, lai vienības pārstāvji spētu nonākt vēl lielākās komandās. Rubenim un Ansonam konkurenci sastāda sportisti no Igaunijas, Somijas un Lietuvas. Flaksis uzsver, ka komandā tiek ņemti tikai paši labākie, lai iekšējās sāncensības apstākļos sportisti progresētu.

Pēc pagājušās sezonas divi Igaunijas riteņbraucēji – Markuss Pajurs un Raits Arms – paziņoja par noslēgtiem līgumiem ar pazīstamajām franču komandām – "Arkea Samsic" un "Groupama FDJ" attīstības vienību.

Ja Rubenim nākamais būs tikai otrais gads kā U23 grupas braucējam, tad Ansonam tas būs noslēdzošais pirms elites.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!