Foto: AFP/Scanpix

Latvijas šosejas riteņbraucējs Kristers Ansons ceturtdien izcīnīja 13.vietu Polijā notiekošā daudzdienu velobrauciena "Course Cycliste de Solidarnosc" (UCI kat.2.2) trešajā posmā.

Ceturtdienas sacensībās dalībniekiem bija jāveic 145 kilometrus gara distance, kurā uzvaru icīnīja krievs Mamirs Stašs, finišu sasniedzot pēc trim stundām, 22 minūtēm un vienas sekundes.

Latvijas komandas "Rīga" braucējs Ansons finišēja lielajā grupā kopā ar uzvarētāju, tāpēc viņam vienāds beigu laiks ar Stašu. Arī visi pārējie šajā velobraucienā startējošie latvieši finišēja lielajā grupā - Kaspars Serģis (42. vieta), Viesturs Lukševics (43., "Amore&Vita-Prodir"), Kristaps Pelčers (50.), Ēriks Toms Gavars (51.) un Māris Bogdanovičs (55., "Amore&Vita-Prodir").

Kopvērtējumā līderis joprojām ir polis Silvestrs Janiševskis ("Wibatech Merx 7R"), kamēr labākais no Latvijas, atpaliekot no pirmās vietas divas minūtes un 40 sekundes, ir Lukševics, atrodoties 29. vietā. Ansons un Gavars ir attiecīgi 58. un 60. vietā, bet Bogdanovičs un Pelčers - 86. un 89. pozīcijā, Serģis kopējā vērtējumā ir 99.vietā.

Lukševics šī velobrauciena otrajā posmā izcīnīja devīto vietu.

Latvijas sportisti uz šīm sacensībām Polijā devušies uzreiz pēc pašmāju meistarsacīkstēm, kur individuālajā braucienā uzvaru guva Toms Skujiņš, bet grupas braucienā - Krists Neilands.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!