Foto: AFP/Scanpix
Skandalozā amerikāņu velosprotista Lensa Ārmstronga bijušās komandas vadītājam Johanam Brunjēlam piespriesta 10 gadu diskvalifikācija par saistību ar dopinga sistēmas uzturēšanu komandā, ziņo ārzemju mediji.

Komandas ārstam Pedro Selajam un trenerim Hosē Marti piespriesta astoņu gadu diskvalifikācija, paziņojusi ASV Antidopinga aģentūra (USADA).

Visi sodītie strādāja ar Ārmstrongu "US Postal Service team" (USPS) koamndā.

"Pierādījumi liecina, ka Brunjēls bija konspiratīvās dopinga sistēmas pašā galvgalī USPS un "Discovery Channel" komandās," teikts USADA paziņojumā. "Līdzīgi arī Selaja un Marti bija šīs sistēmas daļa, vai vismaz darbojās tās ietvaros."

Diviem citiem komandas ārstiem, spānim Luisam Garsijam del Moralem un itālim Mikēlem Ferrari mūža diskvalifikācija tika piespriesta vēl 2012. gada vasarā. Toreiz USADA ziņoja, ka USPS komandā pastāvējusi "visizsmalcinātākā, profesionālākā un veiksmīgākā dopinga programma, kāda jebkad redzēta profesionālajā sportā".

Kā zināms, 2012. gadā septiņkārtējais "Tour de France" uzvarētājs tika pieķerts dopinga lietošanā, par ko saņēma mūža diskvalifikāciju. Ārmstronga tika atņemti visi tituli, ieskaitot olimpisko zelta medaļu. 2013.gadā slavenajā Opras Vinfrijas televīzijas šovā viņš atzinās, ka aizliegtos preparātus lietojis apzināti.

Beļģis Brunjēls ir bijušais profesionālais riteņbraucējs, un komandu viņš vadīja tieši tajā laikā, kad Ārsmtrongs izcīnīja savus septiņus "Tour de France" uzvarētāja titulus. Pēc tam viņš pievienojās "Astana" un "RadioSchack" komandām. Pēdējo Brunjēls pameta pēc USADA ziņojuma par USPS komandas dopinga pētījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!